Iedereen nog de beste wensen en ik hoop dat 2018 gaat brengen wat je in gedachte hebt.

Ikzelf hoop dat mijn adviezen voor o.a. Zakelijk Facebook veel mensen vooruit helpen.

Afgelopen week ben ik bij een klant geweest en met haar heb ik de zakelijke pagina eens goed doorgelopen. Het zijn kleine dingen maar het heeft wel veel invloed op je pagina en je berichten die op Facebook gaan komen. Zij was heel enthousiast over mijn uitleg en gaat nu ijverig aan de slag.

Het is, zoals de titel van dit bericht luidt BASIS. Je moet eerst zorgen dat de basis er ligt voordat je kunt gaan bouwen.

De basis begint al bij het begin van je leven. Je ouders zijn je basis, daarna ga je naar de basisschool en zo ga je verder met je leven. Gaat tijdens deze basisreis iets niet goed dan kun je daar steeds meer last van krijgen. Zo is het met alles.

Ik ben vrijwilliger bij de lokale omroep en daar heb ik geleerd hoe je een interview moet doen, geleerd hoe je een reportage monteert, hoe je iets moet presenteren en hoe je iets voorleest en een playlist maakt. Dit leer ik nu de jongeren die bij ons stage komen lopen, dus ik leg ook hier weer een basis.

Verder ben ik geïnteresseerd in computers maar vooral de programma’s waar je mee werkt dus ook Facebook en het maken van websites maar je moet eerst weten hoe het werkt voordat je verder kunt, dus weer een basis. Daarom moet je ook de handleiding lezen voordat je iets doet 😉 ook daar heb ik wel eens moeite mee.  

Afgelopen week ben ik op de nieuwjaarsreceptie geweest in het gemeentehuis van Someren. Ik doe namelijk al jaren het verslag van de nieuwjaarsreceptie maar in het bijzonder de Zummerse Mens. Bij binnenkomst wordt je al begroet door Theo van Heugten, de bode van het gemeentehuis. Hem heb ik elke maand een keer aan de telefoon voor het doorgeven van de gemeenteraadsvergaderingen. We testen dan de lijn en ik krijg van hem een appje als de raadsvergadering is afgelopen. Ik plan deze raadsvergadering tot 00.00 uur en als de raad niet klaar is, worden ze gewoon van de zender gegooid. Maar in Someren zijn ze vaak voor 22 uur klaar met vergaderen en dan kan ik de radio weer inschakelen. Gelukkig voortaan van thuis uit en hoef ik niet meer naar de studio te rijden.

Tijdens deze nieuwjaarsreceptie wordt de Zummerse Mens bekend gemaakt en ik mag deze persoon dan heel snel interviewen. Dit gaat als volgt.

De Zummers Mens wordt toegesproken door het bestuur van Someren Natuurlijk daarna doet de burgemeester haar zegje. Dan krijgt de Zummerse Mens de oorkonde, beeldje en de bloemen overhandigd en dan wordt iedereen opgeroepen om te gaan feliciteren.

Ik ben steeds dichter bij de cameraman gaan staan want wij hebben 3 minuten om dit interview te doen. Dan gaat het verder. Na de oproep voor felicitaties mag eerst het gemeentebestuur dat wordt gevolgd door het bestuur van Someren Natuurlijk en dan mag ik aansluiten. Zijn wij aan de beurt dan mag ik heel snel mijn vragen stellen maar ik moet wel mijn plaats opeisen want dan komen van alle kanten de mensen, familie, vrienden en de andere Zummers Mensen de Zummerse Mens feliciteren. Veel mensen weten dit maar er zijn nog steeds mensen die het maar niks vinden dat een verslaggever met cameraman “voor dringen” en dan wordt er wel wat gemopperd. Sorry mensen maar na dit interview ben ik nog niet klaar.

Ik neem het kaartje mee, tegenwoordig is het veel digitaal, en fiets naar de studio. In de studio wordt het kaartje in de kaartlezer gestopt en ingelezen en dan kan ik het gaan monteren. Als dit klaar is dan wordt het de ether ingegooid. Soms moet ik dit zelf doen en soms zijn er DJ’s aan het draaien die dit item er even moeten draaien. Want dit is nieuws.

En dan kom ik weer bij de basis.

De lokale omroep SIRIS heeft van het begin af aan informatie hoog in het vaandel staan. Waar veel lokale omroepen starten met muziekprogramma’s is men bij SIRIS gestart met informatie uit eigen dorp. Nu in 2018, waar veel gaat veranderen voor de lokale omroepen, sneuvelen veel omroepen omdat zij volgens de wet 50% informatie moeten brengen en dit is niet alleen muziek maar ook wat er gebeurt in het dorp/stad en hiervoor hebben ze geen mensen. Volgens de mediawet moet je namelijk informatie geven op TV, radio, website en Social media. Vele omroepen zijn bij SIRIS al op bezoek geweest om te kijken hoe wij het doen en gaan naar huis met veel plannen. Een ding is zeker bij SIRIS wordt het gemeenschapsgeld goed besteed. 

Ik heb natuurlijk nog meer gedaan deze week maar daar heb ik het een volgende keer over of misschien wel niet. Ik weet niet wat de komende week gaat brengen.

Tot de volgende keer

 

 

 

1 thought on “Basis

  1. Hoi Anita, dit was maar een peuleschil van alles wat jij in een week doet. Maar super dat je mij mee neemt in jouw weken. groetjes Marga.

Geef een reactie