Afgelopen week was het een beetje hectisch bij SIRIS.

Harrie werkte maandag en dinsdag van thuis uit en ik was in de studio samen met onze stagiaires.

Kom je op maandag in de studio dan mag je eerst alles opbouwen. Werkplekken die afgebroken waren omdat men deze nodig hadden tijdens de uitzending van de Sleuteloverdracht. Nu kan ik gelukkig goed omgaan met computers en zetten we alles weer in elkaar. Toch maar gemaild naar het team met het verzoek om te zorgen dat de werkplekken weer goed staan voor de dag-redactie. Ik hoop dat dit voor een volgende keer gaat werken. Een tip voor de mannen, neem het op in je draaiboek, opruimen studio.

Maandag was het de dag van de optochten. Asten en Someren hebben dan hun optochten.
Stagiaire 1 ging filmen in Someren en ik ging samen met Stagiaire 2 naar Asten.

Het was koud maar we hadden lekker een plaatsje in de zon, net genoeg om het niet al te koud te krijgen.
Het is ook voor de eerste keer dat ik de optocht zie van Asten. Ik woon in Someren dus dan ga je vanzelf kijken naar de optocht in je dorp.

Maar deze maandag zag ik dus de optocht van Asten. Nooit geweten dat je zeker een uur langs de kant staat en vele grote wagens voorbij ziet trekken. Regelmatig werd er geroepen, mensen SIRIS staat te filmen efffe zwaaien. En dat deden ze dus.

En dan gebeurt het. Stagiaire 2 staat te filmen en dan zegt het SD kaartje, waar de beelden op worden gezet, ik heb er geen zin meer in. Het kaartje weigert verder op te nemen. Maar niet getreurd we hebben nog een reservekaartje. En dan zien we het. Op dit kaartje staat vermeld dat we nog maar 9 minuten kunnen filmen.

Het is gelukt maar de beelden die we wilden “schieten” is niet zoals we het hadden gewild. Hulde aan onze stagiaires dat zij het toch maar weer hebben klaar gekregen om er iets er van te maken.

Nu hebben we ook stagiaire 3 en die komt met de buurtbus. Alleen die rijden niet tijdens de carnaval dus op dinsdag ben ik haar gaan halen en heb haar ook weer naar huis gebracht.

En dan komen tijdens de carnavalsdagen de foto’s binnen. Foto’s die niet op maat zijn en die allemaal op maat moeten worden gemaakt. Onze vrijwilliger van maandag was alvast begonnen. Op maandag hadden we namelijk meer dan 300 foto’s gemaild gekregen. Wetransfer heeft goede zaken gedaan.

Dinsdag kwamen er nog een paar honderd foto’s binnen en op dit moment kan ik eigenlijk even geen foto zien.

Een tip aan de mensen die foto’s maken. Maak geen foto’s die “rechtop staan”, die gebruiken wij niet. Stel even je fototoestel in op 1920×1080 of 16:9 scheelt ons een heleboel werk en dan krijgen wij ook geen mailtjes binnen met de vraag wanneer kan ik mijn foto’s zien die ik heb gemaakt. Weet je niet hoe, dan kom gerust even naar de studio en dan stel ik je toestel in. Dit gaat helaas niet bij spiegelreflectors camera’s.

 

 

 

2 thoughts on “Carnaval

Geef een reactie