Dag 1: Bergen op Zoom naar Dinteloord

Zo de fietsvakantie Waterlinie is van start gegaan.

Onze Dick heeft ons naar Bergen op Zoom gebracht maar eerst een kopje koffie/thee bij mijn fietsvriendin en toen onderweg naar De Boulevard in Bergen op Zoom waar we zullen gaan starten.

Aangekomen in Bergen op Zoom gingen wij eerst lunchen en na de lunch de fietsen gaan pakken en zo vertrokken we naar onze route die we dus al snel hadden gevonden.

Via de knooppunten kwamen we op de route Waterlinie om na een paar kilometer (7) bij de Mozes brug aan te komen. Vaak plaatjes hiervan gezien en nu heb ik hem in het echt gezien.

Dank zij een paar voorbijgangers die ons hierop attendeerde. Verder heb ik hierover niets gezien. Geen bordje met verwijzing. Wel naar de toren maar niet naar Mozes.

We hebben daar even doorgelopen, heeft veel weg met fietsen door het water bij Bokrijk in België, maar nu voor de voetgangers.

Zo fietsen we verder. Onderweg nog een klein beetje motregen gehad maar verder is het droog gebleven, wel waaide het hard maar we hadden de wind in de rug.

Onderweg hebben wij een kopje thee gedronken bij Beneden Sas, dit is op een klein eilandje maar om dit te bereiken moesten we wel een sluis over en zo’n sluis had ik nog niet gezien.

Eerst op de knop gedrukt, toen zag je in het schermpje hoeveel minuten je moest wachten en toen …. toen gebeurde het. De brug begon te bewegen en schoof naar voren en toen die de overkant had bereikt gingen de poorten over en je had 5 minuten om de overkant te bereiken (wat heel gemakkelijk was) en dan een hoop gepiep en ging de brug weer terug naar zijn plek. Wat een geweldige techniek zit hier achter en alles wordt op afstand geregeld.

Zo arriveerden wij in Dinteloord waar we nu verblijven.

Vandaag hebben we 45 kilometer gefietst.

 

Tot morgen

Anita

42.033

1 thought on “Dag 1: Bergen op Zoom naar Dinteloord

Geef een reactie