Dag 1 Hulst naar Woensdrecht

Vandaag hebben we 64 kilometer gefietst.

Vanmorgen rond 9 uur waren Dick en ik bij mijn fietsvriendin en haar man. Onze Dick was gruwelijk verkouden geworden dus die heeft mij afgezet en de man van mijn fietsvriendin heeft ons naar Hulst gebracht.

Na 1,5 uur, het verkeer rondom Antwerpen viel mee, kwamen wij in Hulst aan. Onderweg was ik tot ontdekking gekomen dat ik mijn fietshelm thuis had laten liggen, dus gauw een nieuwe gekocht. Is de helm die nu thuis ligt voor onze Dick.

Na de helm gekocht te hebben eerst een kopje koffie/thee met iets lekkers erbij gegeten en toen naar het beginpunt. En zo fietsen wij Hulst uit.

Na een paar kilometer te hebben gefietst kwamen wij geen bordjes meer tegen dus ……….. we waren verkeerd aan het fietsen. Gauw de app Knooppunten aangezet en die heeft ons weer naar de route begeleid.

En zo kwamen wij, na zo’n 30 kilometer, aan bij de haven van Antwerpen waar wij de waterbus hebben genomen naar de overkant.

Deze tocht is wel wat minder want je fietst heel veel over het industrieterrein.

Onderweg kwamen wij een fietser tegen die op weg was naar zweden om daar te gaan fietsen. Geweldig hij deed het op een “gewone” fiets.

Rond 17 uur waren wij bij ons slaapadres.

 

De Spaanse weg geeft aan om te starten in Hulst en de volgende knooppunten hebben wij gefietst.
49 – 62 – 66 – 65 – 64 – 13 – 16 – 14 – 17 – 15 – 95 – 92 – 52 – 51 – 78 – 79 – 39 – 21.

Ons slaapadres ligt zowat op de route dus morgen hoeven we niet ver te fietsen om te starten.

Iets over Hulst. Hulst was tijdens de Tachtigjarige Oorlog een strategisch belangrijke stad. De vestingwerken, die bestonden uit aarden wallen, bolwerken en ravelijnen, hebben een grote rol gespeeld bij het verdedigen van de vesting.

Je kunt ook een rondje Hulst fietsen en dan start je op de hoek Grote Markt/Steenstraat
49 – Liniedijk, fort Moerschans, fort De Rape en fort Zandberg 62  – 66 – 67 – 59 Verdronken land van Saeftinghe – 65 – 64 – 13 België – 16 – 12 – 60 – 61 – 51 – 73 – 53 – 80 – 50 – 52 vesting Hulst – 49

Dit rondje Hulst is 53 kilometer

Morgen fietsen naar Bergen op Zoom en via Steenbergen naar ons slaapadres in Langeweg (Moerdijk) dit is ongeveer 73 kilometer

Tot morgen

Groetjes Anita

 

1 thought on “Dag 1 Hulst naar Woensdrecht

  1. Mooi gedaan dames, jammer dat ik niet mee kon gaan naar Hulst om jullie weg te brengen.👍😀

Geef een reactie