Dag 1: Maarheeze via Maastricht naar Bunde

Vanmorgen zijn we met de fiets vertrokken naar Maarheeze. Daar hebben we de trein genomen naar Weert, waar we moesten overstappen naar Maastricht.

We hadden ons netjes aangemeld bij de NS dat wij mee wilden. Via de app werd ons al gezegd dat het druk op de lijn was. En inderdaad we moesten de trein van 10:16 uur aan ons voorbij laten gaan want er waren meer mensen met de fiets. Gelukkig was er nu wel plaats in de trein van 10:46 uur. En zo kwamen wij rond half twaalf aan in Maastricht.

We moesten even zoeken naar ons startpunt maar snel konden we fietsen langs de Maas naar Eijsden. Een klein beetje heuvelachtig maar het fietste lekker door.

In het dorpje Mariadorp een lekker kopje soep en toen op weg naar het startpunt van het Fietserspad.

Daar aangekomen kregen wij meteen de vuurdoop. De weg naar Mheer. Ons Mathilde kwam wat adem te kort en heeft deze weg een stukje, met de fiets aan de hand, geklommen. Oeps dacht ik nog dat wordt wat als wij de Cauberg op moeten dat gaat ie nooit redden.

Nog enkele kleine heuveltjes die ook door ons Mathilde te doen waren gingen we op weg naar Valkenburg. Wat een geluk. We hebben een beetje geklommen maar we kwamen Valkenburg via de andere kant binnen en scheurde wij van Cauberg af, dus we hoefde hem niet te klimmen. Nu krijg je wel een snelheid waar je toch even mee moet opletten. Maar alles is goed gegaan en kwamen wij zonder kleerscheuren aan in het centrum van Valkenburg.

Via enkele leuke dorpjes zijn we nu op ons slaapadres. Een krasse dame van 87 jaar die ons verwelkomde met een lekker kopje thee en een koekje.

Nu zijn wij aan het wachten op ons eten wat bezorgd gaat worden.

Tot morgen

Mathilde en Anita

Knooppunten

79 – 02 – 04 – 75 – 76 – 78 – 100 – 80 – 81 – 82 – 71 – 70 – 69 – 68 – 60 – 61 – 102 – 64 – 104 – 09 – 105 – 19 – 18 – 15

 

 

4 thoughts on “Dag 1: Maarheeze via Maastricht naar Bunde

Geef een reactie