Vandaag zijn wij gestart met ons rondje Nederland. We zullen hier, ligt aan mijn man, verschillende vakanties aan besteden. Het kan een weekend zijn maar ook een weekje of 2. Het is de bedoeling dat we deze vakantie langs de grens fietsen naar Hoek van Holland.

We zijn vanmorgen vertrokken en meteen door het centrum van Someren gefietst. Hebben de mensen die ons hebben gezien weer iets te vertellen ??.

Via de Heikantstraat zijn we naar Someren-Heide gefietst en via natuurpark De Pan naar Maarheeze en zo langs het kasteel naar Budel.

Bij Gastel hebben we even de grens overgestoken. Was maar een paar kilometers en zo weer terug in Nederland. Gelukkig maar want op een bepaald moment kwamen we langs de De Doodendraad een monument over de eerste Wereldoorlog. Nederland was neutraal en daarom was deze afscheiding. Regelmatig kwamen wij deze borden tegen.

En zo fietsten wij verder. Echt langs mooie fietspaden om zo bij de Achelse Kluis uit komen. Sinds 2016 houden de paters daar op maandag een rustdag, dacht dit op zondag zou zijn maar ja er moet geld worden verdiend en zondag is een betere dag voor de abdij dan de maandag. Wij waren trouwens niet de enige die moesten omkeren dus hebben we verderop maar wat gedronken en nee, ik had er niets extra erbij.

Na de abdij zijn we gefietst via Borkel en Schaft, Luijksgestel, Bergeijk om zo door de bossen uit te komen bij een bankje waar we onze slaapplek gingen regelen.

Een slaapplek regelen viel niet mee. Alles was vol. Wij vragen ons af wat is er toch allemaal te doen. Vrienden op de fiets zaten vol. De paar hotelletjes die er waren zaten ook vol. Gelukkig was er in hotel Tipmast wel plek, de laatste kamer. We slapen in de kelder en we kunnen hier eten dus dat scheelt weer een fietstochtje.

De vraag is waar zitten wij nu. Het mooie dorpje Bladel. De opmerking van mijn man was, we hadden dit ook in 2 uurtjes kunnen doen i.p.v. 5 uurtjes. Had gekund maar dan hadden we deze toch mooie route niet gezien.

De volgende knooppunten hebben we gefietst:

84 – 32 – 33 – 62 – 64 – 63 – 08 – 04 – 58 – 01 – 10 – 03 – 39 – 216 – 38 – 36 – 217 – 33 – 32 – 31 – 27 – 26 – 25 – 24 – 23 – 22 – 18 – 15 – 02 – 15

2 thoughts on “Dag 1 Vakantie in Nederland

 1. Hoi jullie 2.

  Zo al een heel stuk gefiets.
  Ja geloof wel dat ze in someren hebben gekeken. Zijn niet gewend dat jullie op de fiets zitten????.
  Heel mooie foto’s.
  Zet hem op morgen en voor vanavond een fijne avond.

  Gr Marij en Jozef.

Geef een reactie