Vandaag hebben we 81,1 kilometer gefietst.

Vanmorgen zijn we vertrokken vanuit ons chambre d’hotes richting Marines. Wat blijkt nu het was helemaal niet nodig geweest dat wij op de Route National hoefde te komen. We waren eigenlijk vlakbij het adres. Google Maps wist het dit keer ook niks van en leidde ons dus gewoon verkeerd. Verschrikkelijk balen natuurlijk.

Net na Marines kregen we al verschillende klimmetjes. Sommige waren 5-7%. Ik ben boven gekomen met mijn hulpmotor maar Nettie heeft echt ijzeren benen.

Vandaag hebben we geen pelgrims gezien maar we werden wel regelmatig aangesproken door wielrenners. Zij wilde weten waar we naar toe gingen en er waren Fransen die Engels spraken.

Onderweg hebben we wel leuke dingen gezien zoals een distilleerderij, of hij nog in gebruik is kan ik niet zeggen.

Verder kwamen we een pop van stro tegen maar wat hier bedoeling van is weet ik niet.

Morgen gaan we naar Chartres en dan hebben we nog een etappe te gaan en dan zijn we in Tours. Hier zullen we wel veel pelgrims treffen. In Tours komen namelijk de pelgrims die via Parijs zijn gegaan. Als we in Tours zijn dan starten we met deel 2 van de Jacobsroute.

Ik geef nu het woord aan Nettie.

Vandaag weer flinke klimmetjes gehad en oh wat is het fijn om dan af te dalen en proberen om weer halverwege tot de volgende klim te komen. Dit lukt bijna nooit, je moet stoppen voor een kruispunt.

Gisteren vertelde ik waarom doe ik dit eigenlijk, maar het is een avontuur om met je fiets te fietsen en al het moois en vrijheid heb je om je heen. De mooie natuur, het glooiend landschap waar je door heen fietst en de ontmoeting met andere mensen.

Groetjes van Nettie.

Vanavond hebben we lekker gegeten in ons chambre d’hotes. Het waren traditionele gerechten. Jullie mogen raden waar de eend voor werd gebruikt.

 

11 thoughts on “Dag 10 Fremecourt naar Les Patis

 1. Weer een mooi verhaal van jullie beiden. Ik ben blij dat Nederland redelijk vlak is.
  De eend wordt gebruikt voor de wijn verwacht ik.??
  Succes morgen en een goede nacht.??

 2. Hoi Nettie en Anita. Die eend zal wel vol gezeten hebben met wijn.
  We wensen jullie verder veel succes.
  Groetjes Jo & Nellie.

 3. Hoi Nettie en Anita. Die eend zal wel vol gezeten hebben met wijn.
  We wensen jullie verder veel succes.
  Groetjes Jo & Nellie.

 4. Hoi samen,

  Dat is niet fijn als je om moet rijden, maar goed, het gaat zoals het gaat, en dan zal het zo wel moeten zijn. Dag 10 alweer, de tijd vliegt, heb geen idee, of dat bij jullie ook zo voelt, maar zo wie zo petje af, en succes, morgen dag elf, gekken getal zegt men vaak. Ben heel benieuwd naar jullie volgende dag. groetjes Marga

 5. Mooie foto’s. Dus jullie hebben eend gegeten? En smaakte ze?Jullie hebben veel km gemaakt vandaag.Als jullie zo door fietsen zijn jullie veel eerder daar dan de bedoeling was.lekker slapen dadelijk en morgen weer een fijne dag gewenst.We wachten fe berichtgeving weer af.??????✋✋✋

 6. Zo Nettie en Anita. Geniet maar intens van deze tijd . Later als je de foto’s en jullie verhaal terug kijkt weet je weer waar je het voor gedaan hebt. ….avontuur…. Uitdaging …..vriendschappen ….. En voldoening en wat nog meer…..vul dit zelf maar in. Nu smakelijk eten en een goede nachtrust toegewenst ?

Geef een reactie