Vandaag hebben we niet zoveel gefietst 37 kilometers.

We verlieten Les Patis met prachtig weer. Het werd in de loop van de dag zo’n 28 graden. Gelukkig was het redelijk vlak en de heuveltjes die er kwamen werden gemakkelijk genomen.

Even terugkomend op de eendenkan, daar zat water in. En wat nog mooier was, we kregen het diner cadeau omdat we Jacobsgangers waren. Geweldig toch.

Onderweg zijn we langs het kasteel van Madame de Maintenon gekomen. We zijn er niet gaan kijken maar hebben wel een stempel gehaald. Daarna zijn we bij Hotel de Ville bij het toeristencentrum de volgende stempel gaan halen en bij vertrek van B&B hadden we er ook een gekregen. Dat zijn er dus drie.

Voor we Chartres binnenkwamen moesten we onder het aquaduct door die gebouwd is in de Lodewijk XIV tijd.

Gelukkig hebben we deze want in Maintenon moet ook een gedeelte staan maar die hebben we gemist. Vraag ons niet hoe dit kon want wij snappen het ook niet.

Na deze foto zijn we op weg gegaan naar de kathedraal. Wat zijn er veel smalle weggetjes en de fietsers mogen er altijd door. We hebben wat rondjes gefietst en eindelijk stonden we voor de kathedraal. Gelukkig waren het geen klimmetjes maar een weg die geleidelijk naar boven ging.

Wij naar binnen en ja hoor bij kantoortje 3 kregen we onze vierde stempel van de dag. Bladzijde 2 is bijna vol.

De toeristeninformatie heeft voor ons een plek geregeld om te kunnen slapen. We zitten vlakbij de kathedraal in Hotellerie St. Yves. We zijn pelgrims dus hebben we nu ieder een eigen kamer en slapen voor 15 euro per nacht, anders kosten ze 75 euro. Nettie slaapt op kamer 104 en ik op kamer 204. Hotellerie St. Yves is een klooster waar op dit moment een groep Duitsers zitten die zich aan het bezinnen zijn. Tenminste het schema hangt in de gang en daarop staat wat er vandaag allemaal ging gebeuren. Vanaf 7 uur vanmorgen tot vanavond tien uur. Zingen, bidden, praten, eten enz.

Dit is mijn kamertje. Nettie heeft bijna dezelfde. Er staat een eenpersoons bed in, er is een kast en een mooie douche.

Vanavond om half elf start de show van de kathedraal. Hij is dan helemaal verlicht en er worden telkens andere creatie getoond. Nettie en ik gaan er straks naar toe. O ja, we zijn nog 1625 kilometers verwijderd van Santiago de Compostella.

Morgen starten we de laatste etappe van boekje deel 1. We fietsen dan van Chartres naar Tours en dat is in totaal 173 kilometers. Ik had geschreven dat er 9 trajecten waren maar er zijn enkele alternatieven trajecten. Je kunt de tocht fietsen via Antwerpen, via Parijs naar Orleans en dan zo naar Tours. Maar wij vonden de standaard kilometers al meer dan genoeg.

Vandaag geen berichtje van Nettie. We zijn even gescheiden van elkaar. Tot morgen.

 

 

 

15 thoughts on “Dag 11 Les Patis naar Chartres

 1. Even wat privacy. Heerlijk toch een dagje niet zo veel trappen. Was het niet te warm?Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe belevenissen. Heel veel succes. Denken aan jullie!!!??????

 2. Goed zo, het schiet al aardig op en zo te zien maken jullie veel mee.
  Mooi om alles te lezen en de foto’s te zien.
  Groetjes Mads, Viggo, Maaike en Thijs

 3. Hoi Anita en Nettie
  Leuk om je verhaal te lezen Anita.
  Geniet maar van de luxe kamer, heeft toch ook zo zijn voordelen om pelgrim te zijn. Het is nog maar een stukje fietsen vlgs de tekst, dat gaan jullie redden. Morgen weer een mooie fietsdag.
  Welterusten, groetjes Nellie

 4. alles goed hier bij jullie ook zo te horen rust lekker uit in je prive kamer morgen gezond weer op veel succes morgen we denken aan jullie groetjes van ons en natuurlijk ook ons mam

Geef een reactie