Dag 12 Chartres naar Cloyes-sur-le-Loire

Vandaag hebben we, volgens Strava, 75,6 kilometers gefietst. Er moeten nog 5 kilometers meer gerekend worden want ik was hem vergeten aan te zetten.

Ik geef het woord aan Nettie.

Hallo allemaal,

Vandaag was het fijn fietsen, wel enkele klimmetjes maar verder viel het mee. We fietsten weer langs boerderijen, veel zijn in verval geraakt. Veel kleine  knusse dorpjes, waar je voor dat je het weet, al weer uit bent. We hebben vandaag veel mensen op de fiets gezien en aan de hoeveelheid bagage kun je zien of ze naar de camping of bed en breakfast gaan. Maar wat is het toch fijn om savonds lekker al het zweet weg te spoelen, wat je de hele dag bij elkaar hebt gefietst.

Tot zover mijn verhaal ik geef het stokje weer door aan Anita. Tot morgen. Groetjes Nettie.

Na een redelijke nacht, het was erg warm, heb ik toch wat kunnen slapen. Ik stond vanmorgen op met een raar gevoel in mijn buik en voelde me niet zo lekker. Waar het aan lag weet ik niet, maar misschien had ik het tweede deel nog niet moeten bekijken. Ik heb hier wel een beetje over gedroomd of het wel gaat lukken, die bergen over.

Na het douchen de boel ingepakt en naar de fiets gebracht om daarna te gaan eten. Ook de mensen die bezig waren met hun bezinning waren aanwezig. Zij moesten vanmorgen al om half zes gaan zingen in de kapel. Na de petit dejeuner (ontbijt) zijn we op de fietst gestapt. Het was gelukkig droog maar wel winderig. Net toen we Chartres uit waren troffen we Jos en Ella uit Groningen. Zij doen de rit in een paar etappes. Deze vakantie gaan ze iets verder dan Tour en volgend jaar willen ze de reis afsluiten in Santiago de  Compostella. Zij doen de tocht op een tandem.

En Ella stuurde ons een foto terwijl ik aan het wachten was op Nettie.

Ook op deze dag hebben we nog kennis gemaakt met Ed uit Vlissingen maar hij fietste snel door maar wie weet zien we hem wel weer.

We zitten nu in Cloyes-sur-le-Loire. Onderweg naar ons chambre d’hotes fietsen we langs de Loire en stond er een prachtig kasteel. Wilde je er komen dan kon je vele trappen klimmen.

Omdat het B&B niet kookt zijn we in het dorp gaan eten. Tagliatelle Saint Jacques, ik heb later maar aan Nettie verteld dat het vlees wat erbij zit, slakken zijn, maar ze vond het lekker.

In het dorpje is een Jacobskerk en daar zijn we even naar binnen gegaan. Aan de buitenkant is de grote schelp te zien en binnen in de kerk staat een heel oud beeld van Sint Jacob.

Of we morgen Tour halen weet ik niet maar dat zien we morgen wel.

 

 

9 thoughts on “Dag 12 Chartres naar Cloyes-sur-le-Loire

 1. Lieve mama en Anita,

  Met veel plezier heb ik jullie verhalen bijgelezen en ik ben trots op jullie allebei! Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie samen Santiago gaan bereiken, lekker in jullie eigen tempo!!
  Fijn dat vandaag een dag was met niet al teveel klimmetjes, kunnen jullie weer wat energie opsparen voor de grotere klimmetjes straks!
  Slaap lekker vannacht en weer veel succes morgen! Ik volg jullie hier in Nederland op de voet!

  Groetjes en liefs, Daan en Ellen

 2. Hoi Anita en Netty, mooi verhaal wer van jullie alle twee.
  Ik ben trots op jullie en weet zeker dar we elkaar op 30 september treffen in Santiago.
  Fiets rustig, het komt niet op een dag.
  Veel plezier onderweg morgen en voor nu wel te rusten??

 3. Hallo 2kanjers. Weer een mooie dag met veel belevenissen en veel km.Heel mooie foto’s trouwens. Ga lekker slapen nu om energie op te doen voor morgen.Heel veel succes morgen en we wachten weer met spanning de verhalen van morgen af.Dikke knuffel voor jullie beiden.???????

 4. Hallo samen. Wat een mooie reis hè. Goed hoor?ik doe het jullie niet na. Mijn broer is net terug. Die heeft de camino gelopen vanuit den Bosch. Veel mooie ontmoetingen en verhalen. Wat fijn dat ik de reis nog een keer mag meemaken van een afstandje. Eerst te voet en nu op de fiets. Heel veel succes. Ik blijf jullie volgen. ??

Geef een reactie