We zijn gearriveerd in Pieterburen, we kwamen om 14:05 hier aan. Vandaag een dag met GEEN regen maar volop zon en ook veel wind, maar we zijn er.

Gisteravond hebben we de treinkaartjes gekocht. Dat is dus ook een sport om deze te bestellen. Maar het is gelukt. Treinkaartje en natuurlijk het fietskaartje anders kunnen de fietsen niet mee.

Even terug naar vanmorgen. We sliepen in Haren net onder de stad Groningen en er waren nog twee dames meer. Zij gingen verder met het Pieterpad, dus op weg naar Maastricht. Ze doen het in etappes. Wij gingen van start met ons laatste etappe.

Onderweg weer veel gezien en het veel weids gezichten. Ja, je fietst hier echt over de vlakte wat dus ook veel wind geeft. Soms heb je de wind mee, dan weer tegen en dan weer van opzij.

Als wandelaar loop je van Pieterburen naar de top van de Sint Pieterberg en dat is volgens Pieterburen 482 kilometer. Maar de lopers snijden velen wegen af en lopen dan door velden en stukken bossen. Fietsers kunnen dit niet altijd doen dus is onze tocht een beetje langer. Wij hebben ongeveer 700 kilometer gefietst. Kwam ook dat niet alle slaapadresjes aan de route lagen. Gemiddeld hebben we elke dag zo’n 65 kilometers afgelegd. Soms een beetje meer en soms een beetje minder.

Tijdens onze tocht hebben we 12 overnachtingen gehad. De meeste bij Vrienden op Fiets. Eentje op een camping en een keer een Bed & Breakfast. Het fietsen in Corona tijd is toch heel anders. Omdat de terrassen pas om 12 uur open waren was ons Mathilde af en toe in de stress. Haal ik het nu wel of niet. Maar binnen een straal van 30 kilometer komen we heus wel een terrasje tegen om aan te leggen en de accu’s op te laden en dat is steeds gelukt.

Terug kijkend op onze tocht. We zijn door 6 provincies gefietst. Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel, Drenthe en als laatste de provincie Groningen.

We hebben veel plezier gehad, maar soms ook gemopperd maar het is voor herhaling vatbaar. Volgend jaar gaan we ………. LFMaasroute (480 km) LFZuiderzeeroute (440 km) LFKustroute (610 km) LFWaterlinieroute (410 km) och we zien wel. Hoewel de interesse van de Zuiderzeeroute het meeste in trek is.

Vandaag fietsen wij de volgende knooppunten:
27 – 26 – 04 – 84 – 85 – 87 – 95 – 55 – 56 – 57 – 62 – 64 – 19 – 65 – 47 – 66 – 67 – 85 – 84 – 86 – 93 – 92 – 91 – 15 – 24 – 16 – 52 – 20 – 21 – 36 – 35 – 33.

Voor meer foto’s kijk dan op onze Facebookpagina’s

 

 

 

 

3 thoughts on “Dag 12: Haren naar Pieterburen

  1. Hallo Ladies.Geweldig jullie hebben het gehaald.Weer een mooi verhaal en mooie foto’s. Morgen een goede terugreis.We zullen jullie foto’s en verhalen echt gaan missen.Gr Marij en Jozef. πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸš΄β€β™‚οΈπŸš΄β€β™‚οΈπŸš΄β€β™‚οΈπŸš΄β€β™‚οΈπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

  2. Fijne terugreis morgen, ik zie wel hoe laat je weer thuis bent. Geniet nog van de avond.
    Mooie prestatie geleverdπŸ˜€πŸ‘πŸš΄πŸ’ͺπŸ’ͺ😘

  3. Goed gedaan zussen, top! Nog lekker uitrusten en voor morgen een goede reis. Dat er nog veel fietstochten mogen volgen πŸ™‚

    Groetjes, Rinie en Tonnie

Geef een reactie