Vanmorgen waren we al voor negen uur de deur uit. Het was een beetje mistig, beter gezegd, heiig en nog wat fris. Maar dat kan kloppen want de temperatuur is van 8 uur.

Vandaag naar ons laatste slaapadres en dan is het weer voorbij. Tenminste deze fietstocht. Welke fietstocht we volgend jaar gaan doen moeten we nog even bekijken.

Blijven we in Nederland of gaan we naar België of Duitsland, de keuze is aan ons Mathilde. Maar nu eerst deze fietstocht afsluiten en dan zien wij wel.

Nederland moet je echt op de fiets doen. Je ziet heel veel, komt op leuke plekken en de overnachtingen zijn altijd spannend. Waar kom je terecht. Wat voor mensen zijn het waar je gaat slapen. Zijn er meer gasten. Bij sommige kun je zelfs eten.

Zo blijft zo’n fietstocht toch betaalbaar. Het is een aanrader om lid te worden van Vrienden op de Fiets. Lid worden kost 8 euro per jaar. Overnachten kost 22,50 euro, opladen van de accu 0,50 cent en dan nog toeristenbelasting, wat in elke gemeente anders is. En elke ochtend een heerlijk ontbijt.

Regelmatig werden wij aangesproken, vanwege onze fietstassen, wat we hebben gedaan. En dan vertelde wij dat wij de Zuiderzeeroute hebben gefietst en die is 400 kilometer. Dan zie je mensen denken. Wauw, of zouden ze denken, mmm jullie liever dan ik.

Vandaag, op ons slaapadres, werden we heel hartelijk welkom geheten. Een klompje met chocolade erin, een welkomstboodschap en een mooi gedicht.

Nu vragen jullie zich af hoeveel kilometer wij tot nu toe hebben gefietst. Doe een gok, morgen krijg je de uitslag. Vandaag waren het 78,49 kilometer

Tot morgen

Groetjes

Mathilde en Anita

 

 

 

1 thought on “Dag 12: Oosterhout naar Best

Geef een reactie