Dag 13 Cloyes-sur-le-Loire naar Chanqay

Vandaag hebben we op de kop af 94 kilometers gefietst.

Het ging lekker vandaag, het fietsen, en zoals Nettie zegt, er zijn wegen die je lief hebben maar ook wegen die je haten. Vandaag hadden we veel lieve wegen. Zij zorgde ervoor dat wij vlogen over de wegen van Frankrijk. Ik heb inderdaad weleens een renner hier iets over horen vertellen maar ik geloofde dit niet. Nu heb ik het zelf ontdekt en het is zo.

Toch waren er een paar gemene klimmetjes en zelfs eentje waar we allebei van de fiets af moesten, het ging niet meer. Je duwt je fiets dan naar boven en dat is best zwaar met je bepakking.

Vanmorgen werden we uitgezwaaid door het echtpaar waar we vannacht hebben geslapen. Nettie en ik denken dat ze rond de 80 zijn maar ze waren wel bezorgd om ons. Wat niet hoeft maar het is wel fijn.

Onderweg zijn er mooie dingen te zien. Als je in Frankrijk bent en je weet niet hoe iets heet dan noem je het maar truck, dat betekend ding. Ik weet niet of ik het goed schrijf.

Na een tig kilometers te hebben gefietst werden we op de foto gezet. Ik dacht dat ze de prachtige bos bloemen aan het fotograferen waren en Nettie zag dat ze foto’s van ons aan het maken waren. Later werden wij ingehaald door een auto, de mensen erin riepen en gebaarde ons om te stoppen. Nettie zag dat het de mensen waren die de foto’s van ons hadden gemaakt dus wij stopte. Zij vroegen onze namen, waar we vandaan kwamen en of we naar Santiago gingen. We gaven onze namen, vertelde waar we vandaan kwamen en ons antwoord was ja op de vraag van Santiago. Ze vertelde dat ze iets aan het schrijven waren over de camino dat ze op dit moment de route aan het nalopen waren om een verhaal te maken en wij zullen er waarschijnlijk in dit verhaal voorkomen, dat denken we. De foto’s die zij gemaakt hebben van ons zullen ze mailen, maar tot nu toe nog niets ontvangen. Wij hebben ze wel op de foto gezet en ik hoorde dat een van de mannen de voorzitter is van het genootschap in Bordeaux.

De voorzitter is de rechterman, hij heeft hem al 3 keer gewandeld.

Nettie is een boerendochter en geeft mij les in wat groeit op het veld. Mais en koolzaad ken ik maar er zijn enkele gewassen die ik niet ken. Zoals gerst, haver, rogge. Hier zijn de foto’s.

Vandaag hebben we Jan uit Oirschot en Peter uit Boxtel ontmoet. Jan doet Santiago de Compostella voor de eerste keer en Peter voor de derde keer. We troffen de heren bij de supermarkt waar wij ook wat dingetje voor onderweg

Morgen fietsen we naar Tour en daar zullen we twee nachten blijven. Zaterdag is Nettie jarig en dan gaan we hier een klein feestje van maken. Felicitatie zijn natuurlijk welkom. Nettie wordt 63 jaar.

Dit bericht hebben we samen geschreven dus iedereen de groeten van ons.

 

 

 

13 thoughts on “Dag 13 Cloyes-sur-le-Loire naar Chanqay

 1. Hallo Dames. Zo zomaar je laten fotograferen door vreemde mannen?
  Wetrn jullie mannen dat ?
  Die Peter uit Boxtel heette die toevallig met zijn achternaam van Egmond?
  Hij komt mij bekend voor.
  Weer een prachtige dag gehad zo te horen en veel geleerd anita.
  Morgen heel veel succes en vele km.
  Wachten weer op jullie belevenissen.
  P. s nog de groetjes van Rene en Willeke.Ze vinden het ontzettend knap wat jullie doen?????????

 2. Dames dames, wat fijn dat het weer en de wegen nu meer mee helpen, en wat hebben jullie in die twee dagen veel km gefietst, en wat ontmoeten jullie veel mensen, het zal een hele belevenis zijn, echt super trots op jullie, al bijna 2 weken onder weg, fiets en geniet van alles er omheen, want je weet nooit of je dit allemaal nog een keer mag mee maken succes morgen en voor straks lekker slapen.

 3. We hebben vandaag in Limburg gefietst. 75 kilometer heuvellandschap. Af en toe best zwaar, zelfs op onze e-bikes. We hebben hierdoor nog meer bewondering voor jullie gekregen. Zet hem op dames!
  Groetjes, ook van Rinie.
  P.S. Dick komt volgende week eten maar dat weet je waarschijnlijk al Anita ☺

 4. Hoi Nettie en Anita
  Heel leuk om jullie belevenissen weer te lezen. Ook gezellig om zo andere pelgrims te ontmoeten, is voor jullie ook weer een stimulans om door te gaan. Geniet zaterdag van een fijne rustige verjaardag.
  Groetjes Nellie

 5. Zo zo lekker weer vele kilometers gefietst veel mensen ontmoet lekker toch . geniet er maar van en een dagje vrijaf van het fietsen is niet verkeerd

 6. Hoi Anita en Nettie,
  Alvast proficiat voor Nettie. Leuk om zoveel mensen tegen te komen. Jullie zullen het straks nog gaan missen als het voorbij is, maar dat duurt gelukkig nog heel lang. De Fransen gebruiken het woord “truc” inderdaad veel. Zowel voor dingen als voor gebeurtenissen. C’est un(e) bon(ne) truc.
  Veel plezier in Tour

Geef een reactie