Vandaag hebben we 89,9 kilometers gefietst. Nettie heeft er negentig van gemaakt. Het was niet de bedoeling maar het ging best lekker. Morgen zullen wij wel in Poitiers zijn en daar zullen wij, als het goed is het een en ander gaan bekijken.

Vanmorgen werden we uitgezwaaid door een groep mensen die bij de nonnen verbleven. De groep zijn Saint Martin aanhangers ook wel Sint Maarten genoemd. De zusters hebben we niet meer gezien en we mochten geen foto’s van ze maken. Dus doen we het maar met de afbeelding van Saint Martin.

De zusters horen bij de zusters van Monstrans die het “hoofdkantoor” hebben in Parijs. Deze zusters leggen dus een eed af. Zij leven in gehoorzaamheid, armoede en kuisheid en ze ontvangen de pelgrims. Treed zo’n zuster in dan komt ze het klooster niet meer uit. Daarmee bedoel ik geen bezoek aan familie of vrienden. Ze mogen het klooster eigenlijk niet meer verlaten. In dit klooster wonen dus 10 zusters en er zijn drie zusters die jonger zijn dan 35 jaar. Ik denk zo, ieder zijn eigen ding als je maar gelukkig bent.

Hotel de Ville in Tours.

Onderweg hebben we enkele klimmetjes gehad en het lukt me steeds meer om in mijn ecostand naar boven te rijden. Even voor de duidelijkheid. Ik rij dus een E-bike, die heeft 8 versnellingen en motorisch vier standen. Eco is dus de laagste stand, dan krijg je tour stand, de sportstand en dan nog de turbostand. Als je ons ziet fietsen naar een klim toe dan zijn we eerst snelheid aan het maken en dan naar boven en zijn we boven dan is er triomf. Wij hebben het gehaald.

Vandaag was er een klim in het plaatsje Veigne. Steil 12%. Maar wij hebben hem niet gezien. We hadden een andere weg genomen en toen we boven waren zagen we dat we verkeerd waren. Balen natuurlijk maar gelukkig konden we de straat waar we stonden uit te hijgen gewoon doorrijden en kwamen we bovenaan de steile helling uit. Een geluk bij een ongeluk dus.

Vandaag hebben we veel langs het water gefietst, maar ook hadden we heel veel zon en het was warm, zo’n 35 graden. Morgen zal het weer zo warm worden dus we zien wel hoeveel kilometers we gaan maken.

we gaan nu slapen want morgen is het weer vroeg dag.

 

 

 

 

 

 

7 thoughts on “Dag 16 Tours naar Chatellerault

 1. Hoi mama en Anita,

  Weer een goede fietsdag achter de rug zo te lezen en fijn Anita dat de klimmetjes steeds beter gaan!
  En pfff, dat leven van die zusters, ieder zo zijn ding inderdaad.
  Veel succes weer vandaag, doe maar lekker rustig aan met die hitte!

  Groetjes Daan en Ellen

 2. Hoi mama en Anita,

  Weer een goede fietsdag achter de rug en fijn om te lezen dat de klimmetjes je steeds beter afgaan Anita!
  En het leven van die zusters, pffff… Ieder zijn ding inderdaad!
  Veel succes vandaag en doe maar rustig aan met die hitte!

  Liefs Daan en Ellen

 3. Dag Dames.En iets voor jou anita om in te treden?Kan altijd nog hé? ??
  Wat een fijne fietsdag alleen wat warm, maar veel km gemaakt.Heel mooie foto’s trouwens. Morgen een heel fijne fietsdag gewenst. Ik ben benieuwd of de mail dan doorkomt.??????

 4. Hoi Nettie Anita
  Wat goed van jullie, de conditie gaat elke dag vooruit, jullie worden nog echte klimgeitjes.
  Ook mooie foto,s toegevoegd.
  Is er misschien iets veranderd met het sturen van de mails? We krijgen ze een dag later of reactie niet geplaatst.
  Zijn jullie al te ver van ons weg, HA HA
  Gr Nellie

 5. Ah de nonnen, daar heeft os mam goede herinneringen aan ;). Maar zo te horen waren deze wel heel aardig. Leuke stukjes om te lezen!

  groetjes uit Leipzig

Geef een reactie