Dag 17 Chatellerault naar Nieuil-L’Espoir

Vandaag was het warm, warm, warm. Het was overdag 37 graden maar of dit is gemeten in de schaduw of in de zon ik weet het niet. Maar na 51 kilometer kwamen we aan in dit dorpje. Eindelijk een cafeetje wat open was en waar we iets konden drinken. Maar voor we hier waren is er toch het een en ander aan vooraf gegaan. Vanmorgen zijn we vertrokken vanuit Chatellerault. Dit was rond half negen. Na een goed ontbijt, Nettie kan heel veel eten maar ik heb er een beetje moeite mee, hoe dit komt weet ik niet.

Na een tijdje te hebben gefietst kwamen we Jos uit Velden tegen. Hij was ook op weg naar Santiago de Compestella. Samen zijn we een eindje met elkaar mee gefietst.

Jos had nog geen bakker gezien en dus niet veel gegeten. Wij hadden wel een bakker gehad en hebben we samen bij een kasteel wat zitten eten. Ja pelgrims helpen elkaar.

Na een tijdje is ieder zijn eigen weg gegaan.

Nu heeft een vriendin van Nettie deze fietstocht ook gedaan en zij kwam regelmatig een terrasje tegen. Nu denk ik dat ze veel geluk heeft gehad en dat de terrasjes of weg zijn of met vakantie zijn.

Op een bepaald moment dacht ik een terrasje gevonden te hebben en zijn wij achterom de plek op gefietst. Blijkt het geen restaurant te zijn maar een particulier huis/kasteel. Maar de eigenaar was zo vriendelijk om ons water te geven en we mochten even in een grote schuur/hooizolder onze lunch nuttigen. Daar zijn we een beetje bekomen van de hitte.

Na nog wat kilometers gefietst te hebben kwamen we in Nieuil-l’Espoir waar dus het enige cafeetje van het dorp open was. En tot onze verbazing zat daar Jos. Hij zat er even helemaal doorheen en na een paar colaatjes is hij weer vertrokken naar een camping. De eigenaar van het cafeetje/restaurant heeft voor ons een chambre d’hotes geregeld. Hij heeft er verschillende moeten bellen. De een was vol en de andere was nog met vakantie. Gelukkig was dit adres open. Eigenlijk was ze al dicht maar wij waren welkom. Gelukkig want ik had echt geen zin meer om verder te fietsen.

Deze chambre d’hotes heeft als luxe een zwembad en natuurlijk hebben wij hier even van geprofiteerd. Nettie in een badpak van Fransoise en ik in mijn eigen zwempak. Wat kan het leven toch geweldig zijn.

Rond zeven uur zijn we gaan eten in het restaurant van de eigenaar die voor ons dit allemaal heeft geregeld en wij hebben hem hiervoor nog heel hartelijk bedankt.

ik hoop dat het mailverkeer nu wel werkt, want dit weekend hebben we berichten op de website gezet maar kregen jullie geen melding. Dus geen mail betekend niet dat we geen berichten plaatsen. Tot morgen.

 

 

 

 

 

11 thoughts on “Dag 17 Chatellerault naar Nieuil-L’Espoir

 1. Weer mooie en leuke ervaringen opgedaan dames. Zomaar bij mensen in de achtertuin gaan zitten? Zorg dat jullie op tijd stoppen met de warmte en vergeet niet te smeren.
  ?.
  De mail werkt weer

 2. HA Nettie en Anita
  Ja Hoor de mail werkt weer, gelukkig .
  Weer leuke ervaring opgedaan, wat heerlijk na die hitte een koele duik in het zwembad. Leuk zoals jullie schrijven, wij genieten met jullie mee vanaf de bank.
  Morgen succes en let een beetje op elkaar met die warmte.
  Groetjes Jo en Nellie

 3. Wat een temperatuur. En dan zo’n prestatie neerzetten. Knap hoor. Een leuk verslag en hele leuke foto’s. Vooral die van het zwembad 😛 Zet hem op de komende dagen!

 4. Hoi Nettie,
  Zojuist terug uit Beieren waar ik een week geweest ben en dus te laat ben met feliciteren, dus alsnog van harte gefeliciteerd en een mooie voortzetting van jullie geweldige reis. Fijn om jullie te kunnen volgen en de mooie berichten te lezen.

 5. Mam en Anita, wat een mooie avonturen beleven jullie toch weer. Maar even afkoelen in het zwembad lijkt me toch ook wel lekker na al dat fietsen?. Succes vandaag weer! Ook de groetjes van Judith en de meiden

 6. Hallo Anita en Nettie.Jippie de mail werkt weer.Had jullie berichtjes al gemist.Wat weer een geweldige ervaring.Ja fietsen met 37 graden valt niet mee.Dan is een zwembad van harte welkom.Wat een gastvrije mensen treffen jullie.Geniet ervan jullie hebben het zeker verdiend.P.s jullie dick wordt wel in de watten gelegd.Was zondagmiddag hier. Bood hem aan om te komen eten maar had deze week geen tijd zat al helemaal vol met eetsfspraken. Komt nu volgende week een keer. Dames nog heel veel succes en wachten vol spanning de volgende berichtgeving af.??????

 7. Hallo Nettie en Anita, geweldig wat jullie allemaal meemaken dat Nettie goed kan eten wist ik, maar ze heeft dat ook wel nodig want ze verbruikt ook veel energie ,
  Nou dames veel succes met de volgende rit.

 8. Wat een heerlijkheid om een frisse duik in het zwembad te kunnen nemen na zo’n tocht in de hitte!
  Veel succes vandaag, hopelijk wordt het snel iets minder warm.
  Zet hem op!

  Liefs Daan en Ellen

Geef een reactie