Vandaag hebben we 80 kilometer gefietst. De warmte was te hebben. We hebben wel het nodige gezweet. We fietsten door landbouw-gebieden en door boerendorpjes. We gingen heuvel op en heuvel af. De zonnebloemen bogen allemaal voor ons.

De boeren waren veel op het land aan het werk. Ook zien we veel druivenvelden. In Charreux hebben we op het terrasje gezeten en foto’s genomen van een oude markt uit de 16 e eeuw.

We hebben geslapen in Valence in een mooi oud Frans huis, dat bewoond werd door al een oudere mevrouw, die nog alles zelf deed. Ze kookte ook nog even voor ons want in het dorp was alles gesloten, lief hè .Wij moesten de trappen op die je ook op moet als je een oude kerktoren gaat beklimmen.

Voor we vertrokken naar Valence hadden we bij ons luxe B&B een lekker ontbijt en werden wij even op de foto gezet.

Het fietsen ging goed alleen die heuveltjes die steeds meer bergen werden is niet altijd even prettig. Ik het bewondering voor Nettie die met haar ijzeren benen de heuvels op fietst. Doet me denken aan Famke Janssen die mee speelde in James Bond en met haar benen de nek verbrijzelde van de boeven. Misschien moet Jan straks oppassen dat dit met hem ook niet gebeurd. ? Dat we zoveel kilometers hebben moeten fietsen heeft allemaal te maken met overnachtingen. Die zijn er niet zoveel. Maar zijn wij op ons slaapadres en gaan wij douchen, doen we dat op een speciale manier.

Wij kleden ons uit. De fietskleding wordt op de douchebodem gegooid en wij douchen ons er boven. De was wordt dan meteen gedaan. Na het douchen wringen we de kleding uit en hangen wij die buiten. Soms zit het mee en kunnen we de kleding de volgende dag weer aan. In verband met onze privacy hebben wij hiervan geen foto’s. ?

Dat jullie even op dit bericht hebben moeten wachten, komt dat er geen internet was en ik geen hotspot van mijn telefoon kon maken. Maar dank jullie wel voor de bezorgdheid, dat doet ons goed.

Dag 19 komt eraan maar we gaan eerst eten.

 

 

12 thoughts on “Dag 18 Nieuil-l’Espoir naar Valence

 1. Fijn om weer iets van jullie te horen.
  Weer een ontzettend fijne dag met veel km zo te horen.Ja de heuvels worden stilaan bergen.Mooie dingen maken jullie mee.Dan is het hier maar saai.Heel veel succes voor morgen.
  En dames jullie gaan het halen hoor.Super.?????????

 2. Hoi Nettie en Anita,
  We hebben net een aantal van jullie verhalen gelezen. Mooi dat jullie andere pelgrims helpen en samen met de nonnen bidden voor een betere wereld. Blijf dat vooral doen, het is immers niet zomaar een fietstocht. We zijn ook benieuwd hoe het met jullie gaat. Hoe gaat het met jullie knieën en zadelpijn?
  Gaan jullie zondag naar de H-mis?
  Succes met het vervolg van jullie reis.
  Groet,
  Moe en Theo (moeder van Nettie en broer)

  1. lieve moeder en Theo.wat leuk moe op de iPad, samen met Theo .Nu kun je ons ook volgen. het gaat goed met ons. vandaag wel een zware fietstocht gehad.De heuvels worden steeds groter. ja we zijn bij de zusters naar de vesper geweest. jij weet wel wat dat is .Lieve groetjes van Nettie.

 3. Hoi Nettie en Anita
  Smakelijk eten alvast.
  Leuk dat we jullie verhaal weer kunnen lezen, we kijken er elke dag weer naar uit. Hier is het ook een mooie nazomer.
  Nog enkele km en jullie zijn op de helft. Jullie gaan het zeker halen, het doel komt steeds dichter bij .
  Weer veel succes en lieve groetjes Nellie.

  1. hoi Nellie en Jo . ja we zijn over de helft. maar vandaag was het zwaar, de heuvels worden groter . maar de natuur is mooi, probeer onder het fietsen toch rond te kijken. groetjes Nettie en Anita.

 4. Hoi mama en Anita,

  Ik miste jullie verhaal al gisteren, maar gelukkig wordt de schade vandaag ingehaald 😉
  Het is heel leuk om jullie verhalen te lezen, even wat afleiding nu het werken weer is begonnen!
  En kleren wassen onder de douche, altijd handig! Deed ik ook in Berlijn toen ik allemaal vetvlekken in mijn spijkerbroek had gekregen tijdens het eten van een hamburger. Heel effectief!!
  Het is in ieder geval een heel avontuur wat jullie meemaken! En wat een lieve mensen komen jullie ook tegen onderweg 🙂 Ik ben stiekem wel een beetje jaloers op jullie hoor!

  Liefs Daan en Ellen

  1. hoi Ellen en Daan .Ja zo zie je maar weer zo moeder zo dochter. ja wij maken onderweg van alles mee,?? jij deed de was dus ook zo.Verder is alles goed flink klimmen. lieve groetjes mam

Geef een reactie