Vandaag hebben 66,1 kilometer gefietst. We zijn bij onze “oude dame” rond half negen weggefietst en mochten meteen aan de bak.

Het was een komen en gaan van diverse heuvels. Sommige waren echt gemeen. Ben je boven komt er een kleine afdaling en mag je meteen weer naar boven. Vandaag heb ik het Jacob-genootschap vervloekt. Waarom hebben ze deze wegen nu uitgekozen, waarom die verrekte heuvels. Maar vandaag had ik het niet meer en dan komt Nettie boven alsof er niks aan de hand is. Volgens mij wel maar dat zal ze dadelijk wel vertellen.

Onderweg komen we diverse dorpjes tegen. Ik vind een Frans dorpje compleet met begraafplaats, Eerste wereldoorlog en kerk.

Ook zijn er de nodige kastelen en andere bezienswaardigheden te zien.

O,ja gisteren waren we op de helft. Tenminste dat vertelde de mevrouw waar we sliepen. Het is namelijk nog 1250 kilometer naar Santiago. Nu verblijven we op een pleisterplaats of te wel halt etappe en is er alleen voor de Nederlanders. Tot onze verbazing kwamen wat later op de dag twee bekende aan. Peter en Jan die wij op dag 13 hadden getroffen bij de supermarkt. Vanavond heeft Peter van de pleisterplek voor ons gekookt en hebben wij met vieren het avondmaal genuttigd. Het was kei gezellig.

Het woord is nu aan Nettie.

Anita zegt wel dat het me makkelijk afgaat, maar ik moet er ook hard voor werken. Ben ook iedere keer weer blij als ik boven ben waar Anita op me staat te wachten. Als ik uitgerust ben ga ik weer  achter Anita aan. het is bedtijd tot morgen ,mits wij internet hebben.

 

 

 

12 thoughts on “Dag 19 Valence naar Lemerie

  1. Nettie op de helft schrijf je wat gaat het snel .Jullie doen het knap .
    Het is mooi om de website te lezen .
    Succes !!!!!

  2. Anita en Nettie ik vind dat jullie het geweldig doen, petje af.Ik vind het elke avond weer spannend wat jullie weer gezien en mee gemaakt hebben.Ik volg je morgen nog en dan mis ik jullie een paar dagen.Nettie weet wel waarom.Vele groetjes dames en hou vol.Jeanne

  3. Zooo, op de helft al? Goed zeg. Heel leuk om jullie verhalen te lezen. Dat het pittig is, dat begrijp ik ook. Als ik zo door jullie verhalen heen scroll krijg ik steeds meer respect voor jullie. En het verhaal van dag 18 over dat kleren wassen onder de douche, dat komt me bekend voor. 🙂 Heel effectief inderdaad.
    Veel succes weer voor de komende dagen. En ik kijk uit naar jullie verhalen. Groeten, Charlotte

  4. Dames chapeua.Het is niet niks wat jullie doen en vooral nettie.Veel bewo dering voor haar.Ben zelf al blij als ik van nederweert naar someren fiets dat ik daar ben.Heel veel fietsplezier vandaag en hopelijk niet te veel heuvels.??????

Geef een reactie