Dag 2 Bladel naar Baarle-Nassau/Hertog

Vandaag hebben we bijna 60 kilometer gefietst. Dick gaat het zeker halen maar of ik het haal is nog de vraag. Gisteren eind van de middag kreeg ik last van mijn knie en dat was niet prettig.

Vanmorgen ging het wel en we hebben regelmatig gestopt om mijn knie wat te laten rusten en zo zijn we in Baarle-Nassau/Hertog gekomen.

Maar we gaan eerst terug naar vanmorgen. Jos Mennen had via Facebook gevraagd of ik Femke en Bart de groeten wilde doen en dat heb ik dus gedaan. Toen kwam de vraag waar ik hem van kende en ik heb verteld dat ik namens SIRIS een dag met hem op stap ben geweest. Femke vond het geweldig en vertelde dat haar man, Bart dus, elke dag ff op SIRIS keek voor het laatste nieuws.

Later kwamen er enkele mensen naar beneden om ook te ontbijten bleken die dus uit Lierop, Ommel en Asten te komen. Wat is de wereld toch weer klein.

Na het ontbijt zijn we op de fiets gestapt om verder te gaan met onze tocht. Enkele kilometers later komen wij erachter dat we onze bidon niet hadden meegenomen. Volgens Dick had ik hem gehad maar ik kon me hier niets van herinneren. Wij weer terug gefietst maar daar was die niet. Nou ja, jammer dan. Fiets Dick achter me en zegt tegen mij; stop eens. Ik stop en wat bleek nou, de bidon lag op een van mijn fietstassen, hij was weer terecht.

Zo zijn we via; Reusel, Hooge Mierde, Esbeek, Hilvarenbeek, Goirle, Alphen naar Baarle-Nassau/Hertog gefietst.

Baarle Nassau/Hertog is een dorp met de meeste overgangen tussen Nederland en België. De ene kant van de straat is België en de andere kant Nederland. Loop je door een straat steek je soms vijf keer de grens over. Gelukkig wordt het duidelijk aangegeven welke kant belgie is en Nederland is. De huisnummers geven het zelfs aan.

We hebben de volgende knooppunten gefietst:

91 – 16 – 15 – 92 – 79 – 60 – 56 – 77 – 96 – 95 – 32 – 47 – 48 – 01 – 42 – 51 – 08 – 50 – 77 – 75 – 76 – 78 – 97 – 92 – 80.

Het lukt op dit moment niet om foto’s toe te voegen.

1 thought on “Dag 2 Bladel naar Baarle-Nassau/Hertog

 1. Hallo Anita en Rick.

  Jaja de eerste tekenen van dementie Anita?
  Zo begint het.
  Gelukkig hebben jullie tot nu toe goed weer gehad.
  Morgen veel fietsplezier.

  Gr Marij en Jozef.

Geef een reactie