Dag 2: Maasmechelen naar Beringen

Wat een geweldige tocht hadden wij vandaag. Heel afwisselend. Over de heide, door het water en door de bossen. België heeft prachtige fietspaden.

Vanmorgen hebben we afscheid genomen van onze gastvrouw Nadine, vrienden op de fiets. Jazeker in België kennen ze dit ook.

We zaten vlakbij het knooppunt dus dat scheelde weer.

Het was vanmorgen een beetje frisjes maar de zon scheen al volop.

De eerste “attractie” die we hadden, was fietsen door de heide. Helaas was de heide al uitgebloeid maar het was heerlijk fietsen. Net voordat we het einde naderde hoorden wij schoten.

Verschrikt keken wij naar elkaar, ze gaan toch niet op ons schieten. Moeten we dekking zoeken?

Gelukkig naderde wij de toegangspoort/uitgang, het is maar hoe je het bekijkt en hoorden wij nog meer schoten. Toen we de poort uit waren was het gestopt. Mmm zouden de Belgen dit doen om die Hollanders wat harder te laten fietsen?

Nee hoor, aan de rechterkant van het fietspad stond een bordje, militaire grond en verderop een fabriek die munitie maakt en wat wij hoorden waren de testen van de wapens.

Onderweg kwamen we ook een flink sportpark en daar waren ze aan het schansspringen. Dat was echt een wauw effect. Ja zei een man en nou hebben ze een natte vod. De springers landen op een soort kussen wat werd nagehouden door water.

Zo fietsten wij verder om rond het middaguur een lunch te doen en dan naar de volgende “attractie”. Fietsen door het water.

De VVV van België heeft samen met verschillende bedrijven een prachtig fietspad gemaakt door het water.
Je kon vandaag maar beter het water niet aanraken want er zat blauwalg in maar het was keigaaf.

Ik heb midden op dit fietspad gestaan en dan komt je hoofd net boven het water. De eendjes zwemmen vlakbij. En ja ik weet het, ik was niet de enige die dit deed maar het was rustig en toen kon het. En we zijn toeristen.

Ik heb een filmpje gemaakt van onze Dick, dat kun je zien op Facebook.

Vandaag hebben we 73 kilometer gefietst, het zou 3 kilometer minder zijn geweest als onze Dick zijn pet en bril niet had laten liggen bij de kerk. Ik had het nog gezegd maar ja….

Knooppunten: 60-551-550-252-251-534-29-30-250-509-73-72-249-560-82-98-243-91-92-305-300-316-311-307-518-310-341-342-554.

Bij knooppunt 550 fiets je door de speciale poort en knooppunt 91 fiets je door het water.

Vannacht logeren wij in een B&B De Kroonhoeve.

 

 

 

 

1 thought on “Dag 2: Maasmechelen naar Beringen

Geef een reactie