Vandaag hebben we ongeveer 80 kilometers gefietst. Ik kan het niet precies zeggen want mijn telefoon was helemaal leeg.

Gisteren waren we op de pleisterplaats in Lemerie. Wat we niet hadden verteld was dat we als verzopen katten daar aan kwamen. We werden echt letterlijk overvallen door de regen. Alles was nat, onze sokken sopte in onze schoenen.

De pleisterplaats is van Peter en Linda. Linda was er niet want zij is nachtzuster in een verpleeghuis in Den Haag. Peter had voor ons gekookt en zoals we gisteren schreven, waren Jan en Peter er ook. Dit zijn de mannen die wij op de dertiende dag hadden ontmoet. Vandaag kreeg ik de foto van hem door geappt.

En dit was onze kok Peter.

De heren sliepen in een tentje op het grasveld en wij maakte gebruik van de bedden in het beddenhuis.

Vandaag zitten we in de Dordogne en het fietsen ging vandaag gelukkig een stuk beter. Natuurlijk hebben we de nodige heuveltjes maar ze zijn te doen. De afdalingen zijn het fijnste. Je hoort het suizen van de wind. Niet door de haren want we hebben onze helmen op, maar toch.

Het was goed fietsweer. Het is hier ongeveer 25 graden. Het zoeken  naar een slaapplaats blijft moeilijk. Vandaag slapen we koninklijk. Gelukkig heb ik iets kunnen onderhandelen en kijken wij vanuit onze kamer uit over de wijngaarden.

Ik geef het woord aan Nettie. Maar voordat dit kan moet ik mijn stoel even verplaatsen. Ik zit namelijk voor de deur want hier is de internetverbinding het beste.

Ik zit nu dus op Anita’s troon. Ze heeft al veel verteld over vandaag. we fietsten vandaag over veel plattelandsweggetjes  tussen de wijngaarden. Het was vandaag beter te doen als gisteren. Ik ben gisteren gewoon gestopt om te kijken of mijn band niet stuk was, het was net of ik het wegdek ook nog mee moest nemen. De mannen hadden er ook last van ze vonden het gisteren zwaar. Wat was ik blij om dat te horen. Nu zitten we dus in een soort oud kasteel. We hebben hier ook maar meteen mee gegeten anders moesten we weer helemaal naar het dorp. We zijn nu toch al op stand bezig ??. Nu welterusten tot morgen als het lukt.

10 thoughts on “Dag 20 Lemerie naar Puisseguin

 1. Hallo Ladies.Nu we toch koninklijk bezig zijn mogen we dat zeggen. Het kasteel lijkt me heel erg mooi.Fietsen door de wijnranken.Heerlijk. De omgeving zal wel prachtig zijn. Geniet van het mooie landschap. Morgen weer een geweldige dag met veel km en mooi weer gewenst.

 2. Hallo Nettie en Anita
  Ja,het weer is afwisselend hitte dan weer regen zo gaat dat,gelukkig voor jullie vandaag een goede fietsdag.
  Nog even en jullie gaan naast je schoenen lopen, met die luxe overnachtingen, toemaar nu in een kasteel. Geniet er maar lekker van, jullie verdienen het.
  Hebben jullie het gevoel dat je al lang van huis zijn, en toch ook al weer op de helft van de tocht.
  Nou veel succes weer en tot morgen.
  En Nettie slaap je goed s, nachts?
  Groetjes Jo en Nellie

Geef een reactie