Vandaag hebben we 84,9 of zoals Nettie zegt, 85 kilometer gefietst. Na Cadillac was het erg vlak met soms een klein klimmetje. Het weer was goed en het ging lekker. We mochten onze cel uit en dat was vroeg vanmorgen. We waren om kwart over zes op en zijn rond half acht weggefietst. Op de markt nog wat fruit gekocht en bij de bakker het brood. Dat het vroeg was is duidelijk te zien aan deze foto.

De mist is nog niet helemaal weg en het was erg fris. Nettie zegt dat de natuur aan het veranderen is. De varens worden bruin en de bladeren beginnen echte herfsttinten te krijgen. Onderweg hebben we verschillende herten gezien en hierdoor stopte ik  om een foto te maken. Ik wist niet dat Nettie zo vlak achter me zat en hierdoor botste ze bijna op mij. Gelukkig is het goed afgelopen. Tijdens het fietsen komen we veel kerken tegen. Hele oude kerken maar veel zijn er ook gesloten. Bij een van de kerken, waar we net een stempel hadden gekregen, troffen we een bekende. Jos uit Velden.

Jos is bij ons verder meegefietst en slaapt nu in hetzelfde hotel als wij.

We hadden geluk vandaag. Het Jacobs-pelgrimshotel was dicht maar de man verwees ons naar de twee hotels die dit dorp rijk is. Bij het eerste hotel had ik blijkbaar de vrouw van het hotel uit haar slaap gehaald. Ze zei heel nijdig dat alles vol was en gooide de deur voor mijn neus dicht. Oké, dan naar het volgende hotel en daar werd ook gezegd dat alles vol was. Balen natuurlijk. 10 kilometer verderop was nog een hotel. Wij hebben dit hotel gebeld maar kregen de voicemail. We wilden net vertrekken toen er een busje stopte. De eigenaresse van het hotel, er waren nog twee kamers vrij en die konden wij hebben ook konden we vanavond daar eten. Wij hebben ja gezegd en slapen dus vanavond in hotel Bonnetrie.

Bij de Notre Dame Kerk in Moustey kregen er de stempel en daar stond dus ook Jos. Bij deze kerk stond vermeld dat we nog 1000 kilometer waren verwijderd van Santiago de Compostella, maar dit is voor de wandelaars.

Maar nu we toch bezig zijn. Morgen zullen we in DAX komen, dat is bijna 75 kilometer. Dan hebben we traject 4 gehad. Dan gaat het beginnen. Traject 5 van DAX naar Saint Marie is 89 kilometer, daar krijgen we met klimmen te maken tot 10%. Daarna traject 6 die is 56 kilometer en daar is de grootste klim. Als we dit hebben gehad dan gaan we naar deel 3.

Nettie slaapt al bijna en ik sluit af. Tot morgen. Oeps bijna vergeten. Zo ziet onze stempelkaart eruit.

 

25 thoughts on “Dag 22 Cadillac naar Labouheyre

 1. Hoi Nettie en Anita
  Toch elke avond op de een of andere manier weer een bed gevonden.
  Ook hier veranderd het weer, ook mist in de ochtend, overdag lekker zonnig,en in de avond koelt het snel af.
  Nu hebben jullie al zoveel conditie opgebouwd dat die bergen jullie tegemoet lachen.
  Welterusten en weer succes morgen.
  Groetjes Jo en Nellie

 2. Zo jullie hebben al veel stempels het is toch elke keer spannend om een slaapplek te vinden. Hebben jullie voor nood ook een slaaptentje meegenomen

 3. Weer een mooie dag, en ook weer een slaapplaats gevonden. Straks spreek je beter frans dan ik Anita.?
  Fijne fietsdag morgen.??

 4. Hallo dames. Weer een enerverende dag geweest zo te horen.Leuk om af en toe een bekende tegen te komen. Dus jullie zijn gisteren toch vrij gelaten?Ja stilaan zullen de klimmetjes wel komen.We hebben het volste vertrouwen in jullie dat jullie dit halen. Nog de groetjes van Henk en Liesbeth. Nog een fijne fietsdag gewenst en we zien de verhalen en foto’s wel verschijnen. ?????????

 5. Zal ook een keer reageren. Lees met veel belangstelling jullie belevenissen. Prachtig wat jullue allemaal mee maken. En mooie gebouwen, beelden, etc due jullie mogen zien.
  Zet jullie reis dapper voort en geniet!!

 6. Hallo dames, Wat is het leuk om jullie verslagen te lezen en jullie foto’s te bekijken. Heel veel succes met de komende dagen. En vooral met al die klimmetjes. Het gaat jullie lukken! Groeten, Charlotte

 7. Hallo dames geweldig wat jullie allemaal meemaken
  en erg dapper dat jullie al zo ver zijn gekomen
  Die klimmetjes overleven jullie vast wel, na zoveel fiets uren
  Heel veel succes en fiets dapper door.
  Geniet van de natuur en alles wat je verder allemaal ziet.
  Lieve groetjes

 8. Dag dames, jullie credential (stempelkaart ) begint al een waardevol document te worden.
  En nu jullie al zover gevorderd zijn zullen de slaapplekken ook wel meer voorhanden zijn.
  Succes en “bon camino “

Geef een reactie