Vandaag hebben we 100 kilometer gefietst. Het is wat meer geworden dan de bedoeling maar het ging lekker. De Pyreneeën zijn in zicht.

Het woord is aan Nettie.

In het begin hebben we fijn vlak gefietst met af en toe wat heuveltjes, het leek soms wel of we in Nederland waren. Dit gebied heet les Landes de Gascogne, dit is wat vlakker. Vroeger was  hier veel moeras, nu is het een gebied met uitgestrekte bossen en ze worden doorsnede door lange rechte wegen, waar het goed fietsen was. Maar we naderen de Pyreneeën en er zitten weer colletjes bij van 6% en van 7% die hebben we eerder ook al gehad. Jos uit Velden heeft vandaag met ons mee gefietst en slaapt nu in het zelfde B&B als wij.

Ik neem het weer even over. We zijn net wezen eten in een pizzeria en natuurlijk was het weer teveel. Maar goed de koolhydraten zijn weer binnen en we gaan zo slapen.

Iets heel anders. Wat hebben mannen het toch gemakkelijk als ze moeten plassen. Zij gaan even voor een boompje staan en dan is het klaar. Wij vrouwen hebben het dan iets moeilijker. Eerst kijken waar we kunnen gaan plassen. Is er een plekje gevonden dan kunnen we, In een bos, achter een heg of iets anders.  En dan krijg je het, al die tijd geen auto of iemand te zien en ga je zitten, dan komt iedereen voorbij. Ik moet altijd denken aan de reclame van de ANWB. Maar oké er is geplast en we kunnen verder. Ja soms moet je de natuur zijn gang laten gaan. ?

Ik had geschreven dat we nog twee trajecten moesten gaan maar dat klopt niet. Morgen hebben we een traject van 69 kilometer en dan zijn we aan de voet van de Pyreneeën. Maar voor we daar zijn, zoals Nettie schreef zijn er enkele klimmetjes. Ik hoop dat het allemaal gaat lukken en dat mijn accu van mijn fiets het zal volbrengen.

Het andere traject is een omweg en goed voor de mensen die daar zin in hebben. Wij hebben dat niet. Wij nemen gewoon de kortste weg naar Santiago de Compostella. Ik ben er trouwens nog steeds niet in uit of het met een L of twee L’en geschreven moet worden.

Iedereen bedankt voor jullie reacties via de website en de mail. Het doet ons goed en we hebben er veel steun aan. Tot morgen.

 

 

 

 

 

 

 

22 thoughts on “Dag 23 Labouheyre naar Peyrehorade

 1. Goede avond dames, weer een mooi traject gefietst.
  Ja wij hebben het makkelijk onderweg als we naar het toilet moeten, een boom(pje) is voldoende.
  Volgens Google maps is het met dubbel l.?

   1. Ik denk toch dat het met 1 l geschreven wordt.
    Foto gezien van Andrea, bij een plaatsnaam bord in Santiago de complostela. Daar staat het met 1 l.

 2. Hoi Nettie en Anita
  Zo jullie hebben goede begeleiding van Jos en weer wat andere gespreksstof onderweg.
  Met die accu komt het wel goed Anita, optijd aan de stroom. Nog een paar km en het echte werk gaat beginnen, hoeveel km moet je klimmen?
  Niet te snel gaan anders komen jullie te vroeg thuis?
  Welterusten en tot morgen weer.

 3. Hallo dames. Geweldig 100 km. Ik doe het niet na.Ja mannen hebben het maar gemakkelijk. Pas wel op als je achter een struik gaat zitten dat er niet ergens een pad loopt voor je neus anders kom je nog voor verrassingen te staan. Dit weet ik uit eigen ervaring. Heel veel succes morgen en dames de Pyreneeën krijgen jullie ook wel klein . Heel veel succes en tot het volgende bericht.Slaap lekker. ?????????

 4. Hi Anita, Compostela is Spaans of Portugees. Compostella is in de andere talen ( dus ook Frans, Nederlands, Engels etc).
  Succes met de route, jullie liggen goed op koers.

 5. Hoi Anita en Nettie,
  Jullie maken flink wat kilometers per dag. En dus intussen al flinke conditie opgebouwd. Veel succes bij het beklimmen van de Pyreneeën. Dit gaat jullie ook wel lukken.
  Wij hebben vandaag tijdens het fietsen, gebruik gemaakt van een dixie die toevallig langs de weg stond. Soms moet je het doen met de middelen die je hebt op dat moment.
  We kijken iedere dag uit naar de mooie verhalen! we gaan niet naar bed voordat we ze gelezen hebben.
  Goede nacht en morgen fit weer op de fiets.

 6. Dag dames!
  Ik zag net op de kaart dat jullie de Spaanse grens naderen! Het schiet al aardig op dus!
  Die klimmetjes komen helemaal goed, jullie hebben al aardig wat kunnen oefenen!
  Fijne fietsdag vandaag!

  Liefs Daan en Ellen

 7. Hoi Nettie en Anita het echte klimwerk gaat beginnen met een top conditie moet dat gaan lukken en met al die pelgrims om jullie heen .Veel succes !!!!!!!!!!!!

 8. Nou Nettie en Anita jullie kunnen het wel als het aan de sterke wil van Nettie ligt . Dat plassen kunnen jullie ook staande net als de mannen met een speciale plastuitje

 9. Hoi Anita en Nettie . dat zal wel een aardige ervaring zijn in de cel slapen kunnen jullie mooi aan ons vertellen hoe dat beviel als jullie weer thuis zijn,nou veel plezier nog en op naar die vreselijke kuitenbijter groeten Nico angela

Geef een reactie