Hallo allemaal. Vanmorgen hebben we Jos uitgezwaaid. Wij nemen zijn tent mee naar de post en sturen ook wat spullen van ons naar huis. We hebben vandaag rustig aangedaan en zijn het stadje Saint Jean -pied-de-Porte gaan bezichtigen. Het is een leuk stadje je ziet wandelaars en fietsers, op dit moment zijn wij de enige fietsers in de refugio. Vandaag hebben we de fietsen nagekeken. Ook ben ik naar het kasteel gewandeld.

Zoals Nettie al schreef, een rustdag. Ik was er aan toe. Ook om mijzelf voortebereiden op de tocht van morgen. Gelukkig hebben de mannen, Peter, Jan en Jos geappt dat ze rond het middaguur op het terras zaten in Roncesvalles en dat is op 28,5 kilometer. Jos appte dat hij vandaag 87 kilometer verder is. Dus er is hoop.

Morgen kijken we wel hoe ver we komen. Op dit moment zijn we 11 kilometer verwijderd van de Spaanse grens. Het dorpje Arneguy is de grens. Als we dit dorp voorbij zijn dan gaan we klimmen. 16 kilometer lang met een stijging van 7 tot 9%. Jos schreef het is even hard werken maar ben je aan de top dan volgt er een prachtige afdaling en ben je zo 20 kilometer verder. Wij hopen morgen te kunnen schrijven of dit klopt.

Nettie schreef dat we vanmorgen bij de post zijn geweest, mijn pakket naar huis woog iets meer dan 5 kilo, dus dat hoef ik niet meer mee te nemen op de fiets. Nu nog enkele kilootjes bij mij eraf, dat zou geweldig zijn. ?

 

19 thoughts on “Dag 25 Saint Jean-Pied-de-Porte

 1. Hallo dames. Weer mooie foto’s. Laat die bergen maar komen. Hier komen jullie ook overheen.Als jullie dit gedaan hebben kun je dat ook weer afstrepen. Samen bereiken jullie alles. Morgen heel veel succes.

 2. Dag mama en Anita,

  Weer helemaal opgeladen zodat jullie er morgen tegenaan kunnen! Het gaat jullie lukken, zeker weten! Die benen zijn inmiddels wel wat gewend! Geniet van jullie laatste nachtje in Frankrijk, slaap lekker en een hele goede tocht gewenst morgen, zet hem op!!

  Liefs Daan en Ellen

 3. Hoi Anita en Nettie
  Heerlijk een relax dag gehad ik geloof Anita graag dat ze er aan toe was na 3 wkn op de fiets zitten.
  Nou en dan gaat het beginnen morgen, dat gaat jullie zeker lukken na al die km in de benen.
  We horen het weer graag morgenavond. Slaap lekker, en veel succes morgen.
  Gr Jo en Nellie

 4. Hee Anita en Nettie, zet ‘m op morgen. Het gaat jullie lukken, zeker nu de extra kilo’s achtergelaten zijn.
  Zie het pakketje wel verschijnen?.
  Groetjes van Anneke en famillie.

 5. Heey sportieve dames, jullie zijn al zo goed bezig geweest dat de rest ook zeker gaat lukken! Heel veel succes en nog meer fietsplezier!

 6. Nettie en Anita, de zware klim zit er intussen op. Nu genieten van de mooie Spaanse kilometertjes en wie weet tot ziens in Santiago. Dat zou mooi zijn

Geef een reactie