Vandaag hebben we 56,4 kilometer gefietst. Het schiet op zegt Nettie. Gisteren kwamen we dit bord tegen.

Nog 790 kilometer te gaan en dan zijn wij er. Mijn zoon Gerco schreef, mam, je kunt het in 8 dagen halen, moet je wel elke dag bijna 100 kilometer fietsen ?. Maar gelukkig mogen wij er ook wat langer over doen van hem. Gelukkig want die kilometers halen wij niet.

Gisteravond nadat wij onze berichten hadden geplaatst, zijn wij gaan eten in een lokaal restaurantje. We hadden soep besteld en toen waren we echt bekomen van de kou. Het eten smaakte verder goed.

In het restaurant zaten verschillende mensen te eten en zij waren wandelaars. We hebben wat afgelachen met hen. Brad uit de USA was op weg naar Santiago de Compostella en zal er, zoals de planning was van hem, er over 6 weken zijn. Zijn vrouw had hem voor gek verklaard maar ziet graag zijn mail verschijnen. De dames, moeder Anne en dochter Maryanne liepen de vierdaagse. Nettie en ik hebben respect voor hun want ook zij zijn in de regen via de bossen naar Roncesvalles gelopen en moesten daarna nog eens 6 kilometer lopen om in het hotel te komen. Lady’s and Brad have à good walking.

Vanmorgen zijn we rond half negen weggefietst en vele wandelaars waren ook op weg. Tussendoor hebben we enkele klimmetjes gehad maar die waren te doen. Zeker in vergelijking met gisteren.

Op weg naar Pamplona. We hadden prachtig fietsweer. Op een bepaald moment zei Nettie tegen mij, Anita volgens mij zitten wij nu Pamplona. Ik dacht van niet. We waren onze route aan het bekijken toen een jongedame ons aansprak en vroeg of we de weg kwijt waren. Nettie vroeg waar het centrum van Pamplona was en ik vroeg meteen naar een fietsenmaker. Ze moest lachen want wij waren Pamplona bijna uit. Maar wat een geweldige meid, zij maakte tijd voor ons en bracht ons, zij was ook op de fiets, naar de fietsenmaker.

Lourdes, thank you very much for your help. The bike is doing well and we visit the centrum.

Zoals ik gisteren schreef, was er wat aan mijn fiets. Vandaag dus een fietsenmaker bezocht, dank zij Lourdes. Hij heeft mijn fiets weer gemaakt. Gratis en voor niks. Wat zijn er toch geweldige mensen op de wereld.

Toen mijn fiets was gemaakt kon ik hem wel zoenen, maar ja dat doe je toch maar niet. Daarom een foto gemaakt van zijn winkel.

Martin, thank you very much for making my bike.

Nu gaat Nettie haar verhaal doen. Tot morgen allemaal.

We hebben vanmorgen met het ontbijt onze laatste stokbrood in de broodrooster gedaan. We zaten in een appartement dus dit konden we mooi opruimen. We hadden vandaag nog enkele klimmetjes, eentje van 3 kilometer en van 7% in Erro en 801 meter hoog.

We waren extra naar Pamplona  gegaan vanwege de feesten van SAN Fermin in de week na 7 juli, dan worden de stieren in met balken afgezette straten opgejaagd richting arena. We wilden diezelfde route lopen. Dus het kwam goed uit dat Anita haar fiets gemaakt moest worden zodoende gingen we toch, nadat de fiets gemaakt was, naar het centrum om de route op te zoeken en te lopen.

Je begint bij de start en dan volg je de bordjes.

Langs het gemeentehuis.

Door de nauwe straatje om zo in de arena te komen.

In een van die nauwe straatjes stond een stier, dus wij ook op de foto.

Hierna zijn we op zoek gegaan naar een overnachting. we slapen vannacht in een 4 sterren hotel. Lekker sjiek. Tot morgen Nettie.

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Dag 27 Espinal naar Pamplona

 1. Hallo dames.Jullie leren wel allerlei mensen kennen. Heerlijk toch en zeker de moeite waard.
  Prachtige omgeving en een mooie stad pamplona met veel geschiedenis.
  Ga vanavond lekker genieten van jullie 4**** hotel en morgen weer een nieuwe dag met weer mooie belevenissen gewenst.Als jullie nog maar kunnen wennen thuis na al deze belevenissen?
  Slaap lekker! !!??????

 2. Sorry voor de late reactie maar ik had bezoek, Antwan en Paul, dachten dat het kaarten was, maar dat is volgende week? Was toch kei gezellig.
  Mooi dat de fiets weer is gerepareerd, kun je er weer tegen?.
  Nog een paar weken en we zien elkaar weer, tijd gaat snel.

 3. Hoi Nettie en Anita
  Zo jullie hebben weer vanalles beleefd.
  Gelukkig worden jullie door iedereen geholpen onderweg, wat wil je ook 2 sportieve dames op de fiets.
  Ook fijn om eens lekker lux te doen tijdens de fietstocht.
  Leuke foto,s sturen jullie.
  Groetjes Nellie

Geef een reactie