Dag 28 Pamplona naar Monasterio de Irache

Vandaag hebben we 57,1 gefietst. Het was prachtig weer. Voor we konden vertrekken moesten we wachten in het hotel op de sterke man. Om negen uur was hij er en toen konden onze fietsen vanuit de kelder naar boven worden gebracht.

Ik geef het woord aan Nettie.

Na het ontbijt vertrokken we vanuit Pamplona. Nadat we de stad uitwaren was het meteen raak. We volgden de route over Campanas-Eunate. We klommen in 5 kilometer naar 600 meter hoogte, je had het gevoel dat de banden vast zaten aan de weg, we namen de hele wereld mee, zo voelde  het. We fietsten door  kale heuvels met weinig beschutting. zo fietsen we naar Puenta la Reina heuvel op heuvel af. In Puenta La Reina zijn we naar de St Jacobskerk uit de 12e eeuw gegaan, daar staat een prachtig uitgesneden beeld van St Jacob als pelgrim met staf. De kerk vertoont een overdadige versieringen aan bladgoud, hier hebben we ook een stempel gehaald.

Daarna fietsten we over de beroemde 900 jaar oude stenen brug over de Rio Arga, deze werd in die tijd gebouwd om de vele pelgrims een natte overtocht te besparen.

En wie kwamen we tegen op de brug, Ad en Thea Vissers uit Veghel. We hebben even gezellig gekletst en zij hebben toen van ons een foto gemaakt op de brug.

Anita neemt het over. Tot morgen gr Nettie

Zoals Nettie schreef hebben we veel klimmetjes gehad en wat was ik blij dat we geen slaapplek konden krijgen in Los Arcos. Dat was nog zeker 16 kilometer fietsen. We zitten nu op een camping maar voor we daar waren hadden we nog een klim van 7% gehad en dan zie je het bord van de camping. Nog 500 meter. Volgens mij was het zeker verder. Goed we hebben nu plek want er zijn veel wandelaars onderweg naar Santiago de Compostella en die moeten ook slapen en de regel is wandelaars gaan voor de fietsers.

We zitten nu te wachten in het restaurant om te kunnen eten en het is nog best druk. We hebben net een wijntje op en voor de prijs hoeven wij het niet te laten. Hier kost een glas wijn een euro. Dus als je wilt kun je vanavond dronken naar bed. ?

Morgen kijken we wel hoever we komen. Nettie wil voor morgen al iets vastleggen maar dat vind ik geen goed idee. We weten niet wat voor soort wegen we krijgen en straks moet je nog langer fietsen om op je plek te komen. Bij mij is de koek rond vier uur een beetje op en wil ik graag rusten. ?????

Tot morgen allemaal. Anita

 

8 thoughts on “Dag 28 Pamplona naar Monasterio de Irache

 1. Hallo dames. Alweer een mooie dag met veel km en veel meegemaakt. Heeft jouw fiets geen kuren meer gehad anita? Je de klimmen zullen niet meevallen maar jullie doen het toch maar iedere keer.Heel mooie omgeving trouwens. Geniet van jullie avond en morgen weer vol goede moed op de fiets. We wachten de berichten en mooie foto’s weer af. ????????????

 2. Hoi Nettie en Anita
  Weer een pittig dagje achter de rug.
  Leuk dat jullie ook nog wat Brabants dialect kunnen buurten onderweg met andere vakantie gangers.
  Neem maar gerust een paar wijntjes slaap je goed van.
  Ik snap dat de koek op is rond 16 uur Anita,rust is ook belangrijk.
  Elke dag kom je een beetje dichter bij jullie einddoel, nog even volhouden dames. Nettie je krijgt de groetjes van Mieke Romme.
  Slaap lekker en morgen gezond weer
  op.???☀️
  Groetjes Jo en Nellie

 3. Rustig aan met die wijntjes op de lege maag er. Moet eerst een goede bodem in liggen anders kan het mis gaan is mij ook welles overkomen. Smakelijk eten en straks welterusten.

Geef een reactie