Dag 3: Beringen naar Kasterlee

Vannacht had het flink geonweerd en geregend maar gelukkig was dat ‘s nachts en niet overdag.

Na een heerlijk ontbijt in ons B&B zaten we rond half 10 op de fiets. We zaten aan de route dus dat scheelt weer.

In de B&B zaten nog twee stellen en gisteren tijdens het eten troffen wij ze. Kon niet anders want het restaurant waar we gingen eten was het enige restaurant wat open was, de rest was gesloten.

De koppels waren ook de Kempentocht aan het doen. De jongedames gingen door naar Maasmechelen en het andere stel ging naar Retie, en vandaar uit weer naar Ell. En wij gingen op weg naar Kasterlee.

Vandaag dus zo’n 70 kilometer gefietst. Vandaag hadden we nog een “attractie” re gaan en dat was “fietsen door de bomen” ook weer een hele leuke ervaring en vanuit Nederland ben je er zo. https://www.visitlimburg.be/nl/fietsendoordebomen

Nadat wij door de bomen waren gefietst kwamen we net voor Lommel een groot kerkhof tegen. Het was een Duits kerkhof en als je al die graven ziet, en dat waren er veel, ben je toch even stil.

De tocht was mooi, we fietsen veel langs het water. Het ene moment hadden we het water links van ons en het andere moment rechts. En ja 90% waren fietspaden.

Morgen fietsen we naar Antwerpen en de weersvoorspellingen zijn redelijk maar we wachten af.

Onze gastvrouw vroeg of wij Kasterlee kende. Ik zei van de pompoenen. Zij hebben hier in oktober de verkiezingen van de grootste en zwaarste pompoen, maar Kasterlee is ook de stad van de kabouters.

Op dit moment waren ze volop in de voorbereidingen van de kabouterzondag, maar wat er precies gebeurd dat moet je maar kijken op Kasterlee.

O,ja als je naar Kasterlee gaat dan zorg maar dat je genoeg cash of card bij hebt. Het is hier vooraf betalen en dan krijg je drinken of eten. Wij hebben telkens alles gekregen na betaling 😜

De knooppunten die wij vandaag hebben gefietst, de bordjes van de Kempenroute staan er ook bij.

554-555-277-275-275-272-255-264-552-266-268-267-260-75-74-12-72-07-42-23-11-93-94-25-24-87-88-34

Fietsen door de bomen is bij knooppunt 255-272 staat goed aangegeven en 34 hier ons slaapadres dus morgen moeten we even terug naar 88. Maar misschien hoeft dat niet moet ik nog even bekijken.

 

1 thought on “Dag 3: Beringen naar Kasterlee

Geef een reactie