Vanmorgen, na een heerlijk ontbijt met lekkere broodjes, startte we rond half 10 met onze tocht. Het Fietserpad. We moesten eerst 5 kilometer fietsen om weer op onze route te komen, dit keer lag ons slaapadres een beetje buiten de route, maar het weer zat ons mee. Lekker zonnetje en wat minder wind.

Onderweg was het rustig en waren zelfs wegen bij dat wij de enigste waren en dat was heerlijk.

Ik moest van ons Mathilde aangeven dat ik een beetje Engels ben. Ik fiets vaak aan de linkse kant van de weg maar ik verwacht ook dat ons Mathilde dan naast me komt fietsen maar soms fiets ik blijkbaar iets te snel (wat helemaal niet waar is, ons Mathilde heeft nog niet genoeg conditie om mij bij te houden). Och als we in Pieterburen zijn dan heeft ze genoeg conditie opgebouwd.

Maar ja, wraak kan zoet zijn. Er was eens een duif (tenminste dat denken we) zag ons Mathilde en dacht yes, daar laat ik een poepje achter. Er klonk een gil door de straat met vloek als gevolg en een vraag; het zit toch niet in mijn haar? Nee lieve zus, het zit net op je jas en gelukkig konden we het schoonmaken en bleef er een natte plek achter op de jas.

Vandaag hebben we zo’n 70 kilometers gefietst en zijn wij bij onze overnachting, Camping ‘t Veerhuijs in Blitterwijck.

We hebben een soort chalet en straks kunnen wij het eten gaan halen. Vanuit ons chalet kijken we op de Maas en zien wij de fiets- en voetveer heen en weer varen. Op het terrasje een lekker kopje thee en een stukje vlaai gegeten.

De knooppunten van deze route:
46 – 49 – 51 – 78 – 50 – 05 – 76 – 53 – 54 – 58 – 04 – 59 – 09 – 11 – 06 – 83 – 81 – 82 – 91 – 98 – 26 – 56 – 57 – 09 – 53 – 52 – 11- 58 – 14

 

 

Tot morgen
Mathilde en Anita

 

2 thoughts on “Dag 3: Haelen naar Blitterswijck

  1. Dag dames.Mooie foto’s. Een foto bij de watermolen is voor ons heel bekend.Hier hebben wij trouwfotoś gemaakt.Veel succes met de wind.Marij en Jozef.😘😘😘

Geef een reactie