Dag 3 Langeweg naar Den Bosch

Vandaag hebben we niet zoveel kilometers gefietst, maar 69 kilometer. Maar het was heerlijk weer en zon scheen volop. Mijn fietsvriendin had gelezen dat we windkracht 7 zouden hebben maar daar hebben we totaal niets van gemerkt.

Ik had gisteren niet alles beschreven volgens mijn fietsvriendin. Ik had niet vermeld dat we een paar keer verkeerd waren gefietst. Oké lieve fietsvriendin dat is dus nu gemeld en ik moest ook vermelden dat de man die bordjes bij houdt in Klundert moet zorgen dat bordje 34 netjes moet komen hangen want daar gingen wij de mist in.

Gelukkig was daar de man van de post die ons de goede weg wees.

Vanmorgen een heerlijk ontbijt bij ons gastgezin, zij is van Zuid-Afrikaanse komaf en geeft Engelse les in Nederland en rond 9 uur zaten we op de route. Deze lag bij hun om de hoek.

En zo fietsten wij door het Brabantse land. Geertruidenberg waar we nog een stukje van de waterlinie hebben gefietst en gingen we via Raamsdonkveer (waar we vorig jaar hadden geslapen) richting Heusden en dat was een stukje van de maasroute.

Natuurlijk gingen we niet rechtstreeks naar Heusden maar met een flinke omweg. Langs de Langstraat waar het prachtig fietsen was en over de dijken. Ja, zei ik tegen mijn fietsvriendin. Zie je de Spanjaarden al liggen met hun helmen en speren. Natuurlijk zagen wij die (in onze fantasie).

Zo arriveerden wij in Heusden en daar hebben we lekker geluncht op de vismarkt. Een lekker soepje, aspergesoep want dat is op dit moment het soepje van het seizoen.

Heerlijk een tijdje gezeten op het terras en toen weer verder richting Den Bosch.

We fietsen een beetje voor op ons schema dus onderweg toch maar weer een drankje genomen en zo waren we rond half 5 bij ons gastgezin, waar we ook mee eten. Onze gastvrouw komt uit Syrië dus ik ben benieuwd.

Vandaag hebben wij de volgende knooppunten gefietst:
40 – 57 – 56 – 60 – 61 – 70 – 68 – 96 – 44 – 40 – 42 – 24 – 31 – 12 – 13 – 75 – 36 – 11 – 18 – 08 – 10 – 15 – 14 – 70 – 87 – 05 – 04 – 84 – 85 – 01 – 82 – 41 – 45 – 46 – 48 – 49 – 90

WIST JE DAG ….. tijdens de zomermaanden in Geertruidenberg de Bergsche Battery in actie is te zien! Gekleed in authentieke kledij bootsen zij de stadsmilitie van 1593 na. Daarnaast houden zij om de vier jaar de Vestingstedendagen: een spektakel waarbij de verovering van Geertruidenberg op de Spanjaarden wordt nagespeeld.

WIST JE DAT ….. ‘s-Hertogenbosch vanwege de ligging ook wel “de moerasdraak” werd genoemd?

Oh ja, mijn fiets heeft vandaag een mijlpaal gehaald. Er staat nu iets meer dan 10.000 kilometer op de teller.

Tot morgen

Groetjes Anita

 

3 thoughts on “Dag 3 Langeweg naar Den Bosch

  1. Leuk verhaal weer vandaag, incl. Wat historische feitjes. Voor straks smakelijk eten en alvast een fijne nacht😘

  2. Je bent vandaag door waspik gekomen, waar ik woon en precies langs scc Den Bolder, waar ik werk.
    Als je even op ons terras gepauzeerd had, had ik jullie getroffen waarschijnlijk. Hoe toevallig.
    Groetjes en fijne fietstocht
    Marjoleine Veldhuisen

Geef een reactie