Dag 3: Nieuwer Ter Aa naar Volendam

Vanmorgen liep de wekker af om 08:00 uur en gingen wij ontbijten om half 9. We zijn weer goed verzorgd door ons slaapadres. Zij gaven ons de tip mee om met het pontje naar de overkant te gaan.

Aangekomen bij het pontje moesten we wachten tot half 10 voordat we overgezet werden. Mijn vraag aan de veerman was, wat kost de overtocht? Hij zei: 500.000 euro. De mensen willen het pontje behouden want anders moeten ze zeker 10 kilometer omfietsen. Maar Rijkswaterstaat denkt daar anders onder. Je kunt als je wilt de petitie tekenen.

De overtocht was vandaag gratis tenminste dat denken wij want wij hebben niets hoeven te betalen.

Via Loenen aan de Vecht en nog vele dorpjes heeft ons Mathilde een nieuwe hobby. Vliegtuigen spotten. Regelmatig vloog een vliegtuig over die aan het dalen of aan het opstijgen was. Ons Mathilde vond het allemaal prachtig.

Zo arriveerde wij op de Zuiderzeeweg in Amsterdam en konden wij starten met de Zuiderzeeroute.

Het weer was niet zo denderend. Geen zon te zien maar gelukkig geen regen toch een beetje frisjes.

Wat ons opviel was dat in veel dorpjes we werden verwelkomd met vlaggen, slingers maar verder waren er geen mensen, ik denk dat die allemaal in Amsterdam zaten.

Rond 15 uur arriveerden wij in Volendam en natuurlijk bij de eerste fotosalon op de foto in Volendamse klederdracht. Jeetje wat krijg je veel laagjes aan, maar het resultaat mag er zijn denken wij.

Na wat rondgelopen te hebben zijn we naar ons slaapadres gefietst en daar hebben we even heerlijk gedoucht en toen weer terug om lekker te eten.

Na het eten werd ons verteld dat verderop de 3Js aan het optreden waren dus wij er ook naar toe en hebben genoten van hun optreden. Het was heel gezellig allemaal.

Vandaag hebben wij 67,05 kilometer gefietst dus dat viel weer mee.

De knooppunten van vandaag:
02 – 33 – 31 – 30 – 83 – 26 – 65 – 58 – 59 – 55 – start van de Zuiderzeeroute.

 

Tot morgen

Mathilde en Anita

 

2 thoughts on “Dag 3: Nieuwer Ter Aa naar Volendam

 1. Hallo dames.
  Wat een mooie rit weer.
  Geweldig de foto’s.
  Vooral de klederdracht.
  Echt een paar volendamse dames.🤣🤣🤣
  Vandaag een mooie dag en fijn fietsweer gewenst.
  Gr Marij.

Geef een reactie