Dag 3: Puttershoek naar Woudrichem

Vandaag iets meer dan 70 kilometer gefietst. Volgens mijn vriendin geldt dit niet helemaal omdat we vandaag twee keer met een pontje zijn overgevaren en niet hebben gefietst.

Vandaag dus weer twee pontjes gehad en dat brengt het totaal vandaag op 4. De veerboot bij Dordrecht bracht ons naar het Biesbosch.

Maar ik spring weer van de hak op de tak. Vanmorgen bij onze gastvrouw een heerlijk ontbijt gehad met eigengemaakte jam en verse aardbeien en verse sinasappelsap.

Vanmorgen hebben we ons toch weer warm aangekleed want warm is anders. Vandaag had ik het volgende aan; een hemdje, een shirt, een vestje, een spijkerjasje en dan mijn regenjas. Het was te doen en ik heb het niet koud gehad.

Zoals ik al schreef hebben wij vandaag twee keer de Maas over gevaren. De veerboot van Dordrecht naar de Biesbosch en het pontje van Steur.

Het pontje van Steur was vandaag gestart met varen. Gelukkig want hier hadden wij dus geen rekening mee gehouden dat sommige pontjes niet varen of vanaf 1 juli weer varen. Dus we hadden vandaag geluk. Trouwens als je in de Biesbosch bent, wat een prachtige omgeving is om te fietsen, had je het pontje van Steur niet gevonden. Dit pontje vind je pas als je de Maasroute fietst.

Tijdens een stop hebben we mensen uit Helmond ontmoet die ook een paar dagen de Maasroute aan het fietsen waren. Later zijn wij ze weer voorbij gefietst.

Aangekomen in Woudrichem hebben we een versnapering genomen. Het café had een aparte “attractie”, ze hadden daar een hond en die was echt doof. De eigenaar moest hem aantikken om contact met hem te krijgen maar verder ging hij gewoon zijn gang.

We zijn nu op ons slaapadres en daar is voor ons gekookt. We hebben heerlijk gegeten.

1 thought on “Dag 3: Puttershoek naar Woudrichem

Geef een reactie