Vandaag van Zoersel naar Aalst gefietst. In totaal 94.8 kilometer.

Maar voor we weg gingen bij Ingrid, die zelf het brood had gebakken en het smaakte goed, zijn we tegen 9 uur de fiets opgestapt. Ingrid had ons de duidelijke instructies gegeven waar we naar toe moesten fietsen en dat hebben we ook gedaan alleen de Garmin van Nettie zei iets anders dus die hadden wij gevolgd. Ja, eigenwijs is ook wijs dus kwamen wij weer op dezelfde plek uit waar we de route gisteren verlieten en moesten we weer een gedeelte terug fietsen en dat was 10 kilometer extra. Soms staan er zo’n leuke dingen onderweg die we even op de foto moesten zetten.

Via de Enthovenweg kom je daarna op het jaagpad. Geen pad om te jagen maar om  je kunt er heel ver mee komen met je fiets. Je volgt bijna de hele tijd de LF9NAP route en dan krijg je weer de LF5Vlaanderen en dat allemaal op een heel wat kilometers fietspad. We zijn gefietst langs het Albertkanaal, naar Lier waar we even naar het centrum zijn gefietst om daar de speciale klok te bekijken.

Het is een astronomisch uurwerk in de Zimmertoren, maar wil je deze ook zien dan kun je gewoon terecht in het museum Klok&Peel in Asten maar het was leuk.

Na dit alles zijn we doorgefietst langs de rivier de Nete en zo naar Duffel en Mechelen. Het viel ons niet tegen, de Belgen zijn volop bezig om leuke fietspaden aan te leggen zodat je veilig kunt fietsen. Zo is het jaagpad eigenlijk een oude spoorlijn en waar oude stationnetje in kleine cafeetjes zijn veranderd maar wij hadden de pech dat er niks open was. In Mechelen word je helemaal door de stad gestuurd maar ook hier fietsers en wandelaars gaan voor. Toch was het rustig in Mechelen ook al waren er veel Belgen vrij omdat het morgen 15 augustus Moederdag is maar het is officieel morgen Maria ten hemelopneming en dan zijn de Belgen vrij en hebben ze de maandag gebruikt als brugdag zoals ze dat noemen.

En zo fietsen wij verder door het Belgische land om te eindigen in Aalst (nee niet bij Eindhoven) en daar slapen wij in hotel de la gare. Onze buren zijn het busstation en de overburen het station. Het hotel heeft voor ons een veilig plekje voor onze fietsen gezorgd (in de voorraadkamer) en de kamer is groot. Gelukkig wel want we hebben vandaag een beetje gewassen en we hebben tussen twee stoelen de waslijn gemaakt. Nu maar hopen dat alles morgen droog is. Na dit alles zijn we bij de buren, een Irish pub gaan eten.

Morgen fietsen we naar Tournai/Doornik als het goed is en dan is traject 2 afgesloten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 thoughts on “Dag 3 Zoersel naar Aalst

   1. Dag dames

    Heel toevallig hebben we jullie op O.L-.Vrouw Hemelvaart ontmoet in Geraardsbergen.
    We hopen dat jullie hier de neogotische Bartholomeuskerk bezoeken en genieten van een Geraardsbergse mattentaart. Na tien kilometer langs de Denderoever raden we jullie in Lessines een bezoek aan het hospitaalmuseum Notre Dame à la Rose aan.

    We wensen jullie een voorspoedige Queeste !

    Albert en Marie-Jeanne Schrever Merckx

 1. Hey Anita en Netty,

  Dicht bij huis en toch al mooie reiservaringen opgedaan. En nog heel wat voor de boeg!
  Ben heel benieuwd naar het volgende bericht.
  Sucves en vooral heel veel (fiets) plezier!!

  Groetjes Anne-Marie

 2. anita en nettie ik geniet al van jullie ver slag tijdens de tocht of je er zelf bij bent ik krijg er een vakantiegevoel van

 3. Hallo Nettie en Anita,

  Jullie zijn dus al op pad, geniet van jullie fietsavontuur
  het zal ‘n hele beleving worden.

  Groeten Mien

Geef een reactie