Dag 30 Navarette naar Santo Domingo de la Calzada

Vandaag 55,5 kilometer gefietst.

We zijn nu in Santo Domingo de la Calzada. Een stadje waar veel pelgrims bij elkaar komen. Reden is dat je hier moet/kunt slapen of je moet nog 30 kilometer doorfietsen of wandelen en de nodige klimmetjes. Dus wij zijn hier gestopt en slapen nu in een hostel. Wel met eigen kamer en dubbel bed.

Alles wordt weer opgeladen, de accu van mijn fiets, de batterijen van Nettie’s navigatie en de telefoons en iPad. Wat heeft een moderne pelgrim toch allemaal bij. ? Ook wij gaan, na het douchen en de was, ook even het stadje in om wat bij te tanken.

Nettie neemt  het even over want ik ben nu aan de beurt om te douchen.

Gisteravond hebben we genoten van het eten met meerdere pelgrims, het was erg gezellig. alle nationaliteiten. Amerikanen, Denen en Zwitsers. De Amerikanen komen vanwege de film The Way die in Amerika zeer populair is. Zelf heb ik hem al 4 keer gezien, een hele mooie film.

Toen we vanmorgen aanfietsten  kregen we meteen flinke klimmetjes. We waren meteen goed wakker.

We fietsten door prachtig landschap het leek wel een lappendeken. De kleuren wisselden elkaar af. Wat voel ik me rijk als ik zo door de natuur van moeder aarde fiets, dat ik dit kan en mag doen is toch prachtig. Soms denk ik ook wel verdorie alweer een klim, maar er zullen er nog veel volgen. we gaan zo de stad in en wet eten. Tot morgen Nettie.

We gaan even de balans opnemen.

We zijn nu iets meer dan 4 weken onderweg. We hebben nu onze 30ste overnachting. Wat hebben we toch vele soorten gehad. Slapen bij de nonnen en in een cel, leuke B&B’s, hostels en hotels en in een pelgrimshotel. Wat zullen we nog krijgen voor we in Santiago de Compestella zijn.

We zijn van thuis uit vertrokken, Nederland, België en Frankrijk gefietst en zitten nu in het vierde land, Spanje.

Heel veel mensen hebben we ontmoet. Ik noem er een paar. Henk uit Amsterdam die nu samen de tocht voortzet met Jos uit Velden. De heren Jan en Peter uit Boxtel en Oirschot. Albert Schreven en zijn vrouw die ons aansprak in Geraardsbergen. Die ons nog steeds volgt. En hij heeft een mail gestuurd met het boekje wat hij heeft geschreven. Ik kan het niet openen maar dat doe ik thuis. Dankjewel nog. Keef uit Londen die nu wel in Parijs zal zijn, anders is hij de verkeerde kant opgegaan. ? Vincent die zelf kanker heeft en 4000 kilometer heeft gefietst om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersenkanker, wat hij zelf ook heeft.

En de reactie’s die jullie allemaal geven. Dat doet ons goed.

We hebben nog 570 kilometer te gaan. Maar er staat aan het einde nog een stevige klim voor we Santiago de Compestella binnen komen. Tot zover de balans. Tot morgen Anita.

 

 

 

 

 

 

 

 

22 thoughts on “Dag 30 Navarette naar Santo Domingo de la Calzada

 1. Hallo Nettie en Anita
  Ja alweer 4 wkn onderweg, de tijd gaat snel. En het einde komt al inzicht zoals je schrijft 570 km.
  En een hoop ervaring rijker .
  Wij genieten elke dag van jullie belevenissen en mooie plaatjes.
  We wensen jullie smakelijk eten en een gezellige avond.
  Tot morgen weer.
  Groetjes Jo en Nellir

 2. Geniet maar lekker van de rust en avond. Leuk dat je zo dicht bij de natuur bent. Geniet ervan want het is allemaal mooi wat het ons te bieden heeft .
  En het lukt beter om het vol te houden

 3. Hallo dames .Geweldig wat jullie weer gepresteerd hebben.Heerlijk om jullie belevenissen mee te maken en we vertellen het ook tegen iedereen die we kennen wat jullie aan het doen zijn.
  Iedereen is verbaasd en vraagt ons iedere keer weer waar jullie al zijn en wat jullie al mee hebben gemaakt.Dus bewondering alom. Dames morgen heel veel succes en heel goed weer en veel km.????????????

 4. Ik zal hier maar de zonnendans doen , misschien helpt het voor de komende tijd. Want wat hebben jullie pech met het weer. Nu geniet maar van de avond

 5. Hoi anita

  Ik vind het geweldig wat jullie doen en kijk uit naar jullie verhalen.
  Zo leuk om te lezen.

  Groetjes en succes samen
  Tante gerry

 6. Hallo Samen,
  Ja ja al vier weken op weg, alleen fietsen slapen eten, en maar afwachten waar jullie terecht komen. Ik vind het super knap, want het is natuurlijk niet alleen zonneschijn. En stel dat je er plotseling geen zin meer in hebt. Dan moet je elkaar flink op peppen. En dan natuurlijk al 4 weken samen met elkaar, zonder jullie man, kinders en kleinkinders. Nu denk ik wel als je zo bezig bent als jullie nu, dat je ze allemaal meedraagt in je rugzakje.
  Ik zou zeggen Kom Op meiden, het meeste km hebben jullie gehad. Jullie doen het super en wat is het toch leuk om elke dag te mogen lezen, hoe het jullie vergaat.
  Succes verder groetjes Marga.

Geef een reactie