Dag 31 Santo Domingo de la Calzeda naar Braseros

Vandaag 80,5 kilometer gefietst.

Noodgedwongen hebben we dit moeten doen want er was geen hotel te bekennen in de omgeving. Nou lieg ik een beetje. Er was een hotel dat kamers had, wij blij, bleek dit hotel  sinds vorig jaar gesloten. Ze zitten nog alleen in Pamplona en niet meer op de plaats die in het boekje stond. Dus wij weer aan het bellen en kregen een hotel verderop aan de lijn. Moesten we nog wel 20 kilometer doorfietsen. Goed we zitten nu in hotel Caminio de Santiago en nog 11 kilometer van Burgos af.  Morgen fietsen we dus 11 kilometer en gaan we Burgos bezoeken.

Ik geef het woord aan Nettie.

Vanmorgen vertrokken we vanuit Santo Domingo de La Calzada, we kregen meteen flink de wind van voren. Het was een vlakke weg, maar de wind was ons flink aan het plagen. Ook hebben we weer flinke klimmen gehad. We gingen met 4% en 5%  naar San Juan de Ortega naar een hoogte van 1040m . Het was zwaar maar prachtig en we hebben niemand gezien. Het was net of we alleen op de wereld waren. Maar we kregen later een paar boeren te zien op het land. Maar het uitzicht was prachtig. Je kunt, denk ik, het bijna niet vastleggen met een foto, zo mooi. We fietsten langs pepervelden en overal lagen balen stro opgestapeld. We gaan zo meteen eten.

Zoals Nettie schreef hebben we veel geklommen. Waarom liggen die dorpjes toch zo hoog. Wij zijn geklommen naar hoogtes van 565, 625, 570, 610 meter. Zo mogen we dalen en dan weer klimmen. Ik kan zeggen dat ik telkens blij ben dat ik boven ben. Ik fiets met mijn e-bike maar steeds in de eco-stand. Ik heb zelf het idee dat mijn benen wat steviger aan het worden zijn. ? Morgen dus een klein ritje en dan kunnen we wat “relaxen” voor we verder gaan met traject 3. Dit traject is 196 kilometer en we hebben de eerste 60 kilometers er van gehad.

U

Het gaat de goede kant op. Volgens Google Maps moeten wij nu nog 509 kilometer. We zien wel of het klopt. Morgen kijken we wel verder.

 

 

 

13 thoughts on “Dag 31 Santo Domingo de la Calzeda naar Braseros

 1. Hoi Nettie en Anita
  Ja, dat was het dagje wel weer, met al dat klimmen en dalen.
  Maar ik geloof je graag Nettie dat de uitzichten prachtig zijn, wat op de foto natuurlijk minder goed te zien is.
  Morgen fijn een stukje fietsen en een lekkers relax dag, moet kunnen toch!
  Nog 500km, jullie mannen gaan denk ik zo plannen maken, om richting Spanje te rijden.
  Nettie, morgen worden Mila en Luna 6 jaar, ze zijn nu al helemaal happy.
  Een fijne dag morgen, en voor straks slaap lekker.
  Groetjes Nellie

 2. Hoi mam, schitterende foto’s weer, en mooie verhalen. Ik kan zien dat je ervan geniet. Veel plezier in Burgos morgen, en geniet van het dagje “relaxen”. Een beetje bijkomen kan geen kwaad. Hier gaat alles zijn gangetje. Groetjes Mads, Viggo, Maaike & Thijs

 3. Hallo dames. Geweldig zoals jullie het doen.
  Nog 509 km? Ongelooflijk hoe dat jullie tot nu toe doen. Hebben jullie geen pepers geplukt? Geniet van jullie avond en morgen van het stadje waar jullie naar toe gaan.
  Heel veel fietsplezier morgen en we zien de verhalen en de foto’s weer verschijnen.??????

 4. Dag Anita en Hettie
  Wat geweldig wat jullie doen knap hoor.
  Het is heel leuk om jullie te volgen en mooie fotos.
  Nog 509 km dat lukt jullie nog veel fietsplezier.
  Anita het weekend van het rode kruis was kei leuk.
  gr jeanne

 5. Hallo Anita en Nettie,
  Whaw de ene dag minder en de andere heel veel meer km, die heb je dan toch maar vast gehad. En dan morgen inderdaad wat fietsen en relaxen. Vraag mij eigenlijk wel af, kun je wel van de omgeving en de dingen die er ter plekken zijn genieten, omdat jullie een dag later al weer weg zijn. Blijf jullie volgen zo Leuk. Succes en geniet. groetjes Marga.

 6. Hallo Nettie en Anita
  Jullie doen het goed samen wat een avontuur met een doel …Santiago !!!!
  Het schiet al op nog even op de pedalen wij volgen jullie en duimen voor de eindstreep !!!
  Groeten Jan en Tiny

Geef een reactie