Vandaag hebben we 14,7 kilometer gefietst. Volgens Google Maps nog 496 kilometer te gaan. Morgen hebben we de nodige klimmetjes dus is het afwachten hoeveel kilometers we kunnen maken.

Het woord is aan Nettie.

Vandaag hebben we Burgos uitgebreid bezocht. We zijn met de stadstour, een klein treintje, rondgereden.

We hebben in de stad wat rondgewandeld en een zittende wandelaar  tegengekomen.

Later kwamen we Stefan tegen, hij kwam uit Overloon. Hij was al voor de 4de keer naar Santiago gewandeld en ging nu ook te voet terug. Hij hoopt in november weer in Nederland te zijn.

Om 16.30 uur gingen we de Kathedraal bezichtigen, vanaf die tijd is het gratis. We namen een audio mee voor tekst en uitleg, maar na enige tijd vond ik het wel goed, al die namen en uitleg wij vonden het welletjes. maar de Kathedraal is prachtig, je snapt niet hoe ze het klaar kregen om zo iets te bouwen.

We zijn lekker gaan eten. Welterusten tot morgen Nettie.

Zoals Nettie al schreef hebben we een bezoek gebracht aan de kathedraal. Prachtig, maar bij sommige altaren heb je toch zo je bedenkingen. Zie onderstaande foto.

Tijdens onze wandeling troffen we ook Liz uit Berlijn. Zij is een Engelse die daar woont. Drie dagen geleden heeft ze besloten om de Camina te gaan doen en was vandaag in Burgos gearriveerd en start morgen met haar tocht. De reden om dit te gaan doen is met een dubbel gevoel. Haar dochter had kanker en is nu genezen verklaard. Zij heeft een jaar lang haar dochter verzorgd en nu alles goed gaat wil ze even, zoals ze zei, haar hoofd leeg maken. Liz good luck.

Nettie had het over de zittende wandelaar. Deze wandelaar is door veel mensen betast. Niet alleen zijn benen, armen en hoofd. Maar jullie zullen het wel weten op welke plek nog meer.

Het was vandaag een zonnige dag en daar hoort ook iets lekkers bij. Iedereen weet dat ik dol op ijs ben, dus ik kon het niet laten. Samen met Nettie hebben we een ijsje gegeten.

Tot morgen. Anita.

 

 

.

 

23 thoughts on “Dag 32 Braseros naar Burgos

 1. Ja op zo een mooie dag , dan hoort een ijsje erbij??.
  Rust lekker uit en doe rustig aan, 480 km is nog een eind, zeker als je niet weet hoeveel bergen je nog krijgt. Jullie zijn bikkels, ik doe het niet na.
  Tot snel??

 2. Hoi Nettie en Anita
  Lijkt me heerlijk een relax dagje tussen al die km fietsen.
  Ook jullie zullen die zittende wandelaar betast hebben denk ik op meerdere plaatsen.
  Morgen weer veel succes en een zonnige fietsdag.
  Groetjes Nellie

 3. Hoi Nettie en Anita.
  Volg jullie verhalen met veel plezier. En zie dat jullie van alles meemaken.
  Heel veel fiets plezier nog . En jullie mogen iedere dag wel een ijs eten.?
  Dat hebben jullie wel verdiend.
  Gr. Van je buurvrouw.

 4. Hallo dames .Weer mooie foto’s en veel mensen ontmoet. Ja de kerken zijn prachtig.Het ijsje hebben jullie verdiend.De bergen die komen kunnen jullie samen wel aan. Een fijne dag morgen met mooi weer en mooie belevenissen. We zien de verhalen en de foto’s wel verschijnen. ??????

 5. Hoi Anita en Nettie, echt heel knap en dapper van jullie. Iedere dag ook nog de puf voor een mooi verhaal met bijbehorende foto’s. Hartstikke leuk. Zo kunnen win jullie dan toch maar mooi volgen. En inderdaad, vandaag lekker een relax dagje, heerlijk zonnetje en dan natuurlijk: een lekker ijsje ??☀️?? zet ‘m op en weer een goede reis morgen ?

 6. Dag mama en Anita,

  Jullie zijn al een heel eind, lekker ook zo’n rustig dagje tussendoor!
  Jullie hebben de tijd, liggen goed op schema dus die klimmetjes komen wel goed!
  Mam ik kijk er stiekem toch al wel naar uit dat je weer thuis bent hoor!!

  Liefs Daan en Ellen

 7. Ik had al een reactie geschreven maar zie deze reactie er niet bij staan probeer het nog een keer. Maar fijn toch een rustige dag met een ijsje toe . Ik zal voor jullie de zonnedans nog eens doen. Volgens mij werkt dat wel.

 8. Ook ik zie mijn reacties niet terug
  Probeer het nog maar eens. Nog geen 500 kilometer
  Het schiet echt op. Ga nog ff door en jullie hebben je doel bereikt. Voor de zoveelste keer petje af!!

 9. Door omstandigheden lees ik Dag 32 en Dag 33 in een keer. Maar dat maakt niet dat ik minder van jullie verhalen geniet. Heerlijk dat jullie ook een ijsje konden eten op een terras en leuk om een stadstour te maken. Geniet nog van de rest dat jullie gaan meemaken. Groeten, Charlotte

Geef een reactie