Vandaag 72,3 kilometer gefietst. Volgens Google Maps zijn we 432 kilometers verwijderd van Santiago de Compestella.

Nettie schrijft nu haar verhaal.

We vertrokken vanmorgen uit Burgos en we waren al snel van de route af. Iedereen wilde helpen, heel lief, maar ze stuurde ons uiteindelijk naar het pad voor de wandelaars. We zagen een leuk kerkje met veel mensen eromheen, je kon hier een stempel halen bij de zusters. We kregen ook een medallion om met de afbeelding van Sint Anna. Ook omhelsde ze ons en wenste ons een goede camino. Zij vroeg of wij iets wilde vertellen, wie we waren en wat zo leuk is aan de camino, daar konden we geen nee opzeggen ze nam het op met haar telefoon. Zij kwam van de zusters van Parijs. het was een vlotte zuster.

Ook kwamen we mensen tegen uit Argentinië. toen we vertelde dat wij uit Nederland kwamen begonnen ze meteen over Maxima. We fietsten weer verder over de gravel en dikke stenen van het pad voor de wandelaars, we hadden geen andere keus we zaten er middenin  konden geen kant op als maar doorfietsen over de gravel en dikke stenen. Berg op en berg af. Op een gegeven moment was de afdaling zo steil dat ik blij was dat een wandelaar zijn wandelstok aan mij gaf en mijn fiets overnam. Wat zijn er toch lieve mensen op de route. Na 30 km waren we eindelijk van de gravel af en waren we weer op de goede route. Anita neemt het over gr en tot morgen.

We zitten nu Fromista en hebben net gegeten. De internetverbinding is hier slecht en het duurt allemaal even lang. Maar goed. Vanmorgen vertrokken uit Burgos en onderweg de nodige ervaringen weer opgedaan. We weten nu zeker dat we niet de weg van de camino/wandelaars fietsen want dat is een ramp. Wat zijn dat slechte wegen. Kom je eindelijk in een dorpje dan lijkt het goed te gaan maar aan het einde van het dorp was dus ook het asfalt op.

Nettie schreef over de mensen uit Argentinië. Zij waren ook op de fiets. De namen zijn Anna, Marcelo en Fermin en natuurlijk moesten we op de foto.

Op de achtergrond het kerkje waar we de stempel kregen.

Het is weer genoeg geweest, we gaan slapen en morgen fietsen we weer verder. Zo komen we steeds dichter bij Santiago de Compostella. O,ja je bent nooit te oud om de camino te lopen. Tijdens het eten zaten een moeder en dochter, uit Amerika. Moeder is 93 jaar en loopt nu naar Santiago. Ze lopen elke dag tussen de 15 en 20 kilometer. Ik doe ze het niet na. Welterusten allemaal en tot morgen. Anita.

 

 

 

20 thoughts on “Dag 33 Burgos naar Fromista

 1. Hallo dames. Wat weer een geweldig verhaal. Ja nu zullen jullie toch een keer aan moeten kloppen bij maxima.Mooie foto’s weer. Een prachtige omgeving.
  Voor morgen gezond weer op en veel fietsplezier.??????

 2. Hoi Nettie en Anita
  Zo dat was het dagje wel, maar nu weet je ook wat je niet mist.
  Toch knap nog 70 km gefietst.
  Leuk om jullie belevenissen weer te lezen. En fijn dat je leuke mensen ontmoet . Het einde komt steeds dichterbij , dat zal toch ook een prettig vooruitzicht geven.
  Welterusten en morgen weer een fijne fietsdag.
  Groetjes Jo en Nellie

 3. Goed bezig mam en Anita! Jullie zijn er al bijna. Geniet nog van alle ervaringen en succes met de laatste loodjes!

 4. Wat knap van jullie dames ?
  Nog even volhouden …?‍♀️
  Leuk om jullie verhalen iedere dag te volgen
  Nog veel fietsplezier ???
  Henk & Leen Stevens

 5. Goh, wat maken jullie toch een hoop mee. En wat is het toch leuk om jullie verhalen te lezen. Fijn ook dat de mensen zo behulpzaam zijn onderweg. En nu nog “maar” 432 km.? 🙂 Heel veel suc6! Ik kijk uit naar jullie volgende verhalen. Groeten, Charlotte

 6. He Anita en Nettie, soms zit het een beetje tegen maar ook dat kunnen jullie aan. Nog een weekje fietsen als je zo doorgaat en jullie zijn er. ( of misschien wel eerder want het einde komt in zicht ) succes .

Geef een reactie