Vandaag hebben we 50,9 kilometers gefietst. Vanaf vandaag zullen we afscheid nemen van het vlakke gedeelte van de Pyreneeën. Volgens Google Maps moeten we nog 321 kilometers. Dit mogen we doen in negen dagen. Maar nu krijgen we een paar zware klimmen en morgen staan er al enkele te wachten.

De mannen zullen volgende week vrijdag vertrekken en zullen dan zondag in Santiago de Compostella zijn. Wie weet rijden ze ons voorbij en komen we tegelijk aan. ? Maar dat zien we dan wel.

We zijn nu in Leon. Een stad met zo’n 200.000 inwoners. Waar op dit moment een festival aan de gang is. Het is dus druk.

Nettie en ik hebben weer gebruik gemaakt van het treintje en zo de stad bekeken. Gaudí, de architect heeft het bovenstaande gebouw ontworpen en natuurlijk moesten we even bij kijken of de tekening nog wel klopte.

Na de rondrit hebben we de kathedraal de Santa Maria de Leon, bezocht en natuurlijk de nodige stempels gehaald.

Ik geef nu het woord aan Nettie. Tot morgen allemaal. Anita.

Vannacht hebben we in een soort refugio geslapen. We lagen al om half negen in bed. De man die bij ons op de kamer lag vertrok om 5.00 uur. Om half  acht konden we ontbijten bij een restaurant langs de refugio. We fietsten over vlak terrein en kwamen weer veel wandelaars tegen. We hebben in een bushalte een kop thee gedronken en wat gebabbeld  met een oma met kleindochter. Zo fietsen we Leon binnen. We slapen in een oud hotel uit de 14e eeuw. Het is een prachtig gebouw, alles was al volgeboekt, dus we hadden nog geluk.

Tot morgen, we gaan slapen gr Nettie.

 

12 thoughts on “Dag 35 El Burgo Ranero naar Leon

 1. Hallo dames. Wat een mooie stad en mooie oude gebouwen. Nog 321 km niet te geloven dat jullie al zo ver zijn. Geweldig. Ja die Pyreneeën. Dit gaan jullie ook halen . Jullie zijn sterk. Dat hebben jullie al bewezen. Slaap lekker en morgen met frisse moed op naar de volgende uitdaging. ?????????

 2. Hoi Nettie en Anita
  Zo dat schiet op, maar nu niet te snel gaan want anders zijn jullie al binnen voor die mannen van huis vertrekken.
  Het is ook weer een mooi vooruitzicht nu het einde van jullie camino inzicht komt.
  Geniet vooral van de laatste week.
  Groetjes Nellie

 3. Dag Anita en Nettie, overkomt het jullie ook dat de plaatselijke bevolking zo fanttastisch met pelgrims omgaat.
  Je gaat je soms bijzonder voelen ondanks er zoveel pelgrims op reis zijn.
  Ik herken zoveel dingen in jullie verhalen en in gedachte reis ik met jullie mee.
  Iedere dag een nieuwe uitdaging en nooit saai.
  En wat is het geweldig om met zoveel mensen in contact te komen.
  Bon casino dames !

  Gegroet
  Hennie

  1. Hoi Hennie. Het klopt ja het zijn allemaal aardige mensen ze helpen je graag .Wij zijn een van de vele pelgrims ja
   . HET valt ons op dat er veel jongeren pelgrims zijn .Veel starten er in Jean piet de port. Wij zijn voor hen wel een bron van inkomsten zeker in de kleine dorpen gr Anita en Nettie

 4. Zo heb ik alles weer bijgelezen. Ik kijk al uit naar het verhaal van vandaag wat jullie ongetwijfeld op dit moment aan het typen zijn :). Jullie zijn al heel ver op weg – nog een klein stukje fietsen. Zijn jullie het niet bijna beu? In ieder geval heel veel respect, jullie hebben al heel veel bereikt!

  Groetjes uit Leipzig!

  Ruud Berkers

Geef een reactie