Vandaag hebben 64,5 kilometer gefietst en we moeten volgens Google Maps nog zo’n 275 kilometer. Het weer was vandaag goed maar ‘s morgens is het al aardig koud. Vanmorgen was het 6 graden en dat is best fris.

Nettie verteld.

We vertrokken uit Leon. De stad uitgaan blijft toch altijd een heel gedoe. Maar het is ons weer gelukt. Al snel krijgen we de eerste klimmetjes en de zon begint door te komen. Wat me opvalt tijdens het fietsen is dat veel mensen een eigen moestuin hebben, lekker gemakkelijk aan te pakken. We komen ook weer pelgrims tegen.

Onderweg zag ik rechts van mij de zon schijnen op de rotsen, dit was zo mooi, ook de lucht met mooie wolken, het was prachtig. Ik ben gestopt, Anita was al vooruit aan het fietsen, wat bleek ze was met een roofvogel aan het stoeien. We zijn samen teruggefietst want ik vond dat Anita dat toch moest zien. Tot morgen Nettie.

Wij waren net klaar met het drinken van onze thee toen er enkele mannen op de fiets aan kwamen. Zij waren vanuit Spanje op weg naar Santiago. Ze vonden ons stoere vrouwen, en vooral Nettie, helemaal op de fiets vanuit Nederland, dat vonden ze geweldig. Armando en Mariano zijn hun namen.

Later stonden deze mannen met nog enkele andere fietsers op de historische brug van Hospital de Orbigo. Toen moesten we weer op de foto.

We zitten op de route van Sint Jacob en dan zie je regelmatig de afbeelding van hem.

Het stadje Astorga heeft ook prachtige gebouwen. Natuurlijk een kathedraal maar ook een paleis van Gaudí en een prachtig stadhuis.

Morgen wordt het een klimdag. We proberen Cruz de Ferro te bereiken. Het is een klim van 870 meter naar 1504 meter. Hoever we komen zien we morgen wel.

Nu helemaal iets anders. Zit je op een terrasje en dan denk je dat je een soort sprite hebt besteld komen ze met iets totaal anders. Ik heb er van gedronken maar het is echt mijn smaak niet. Groetjes Anita

 

12 thoughts on “Dag 36 Leon naar Astorga

 1. Ziet er uit als bier? En wat was je nou met die roofvogel aan het doen Anita? hahaha
  Je moet jezelf een beetje vermaken onderweg ;).

  Groetjes

 2. Hoi Nettie en Anita
  Wat een mooie foto,s weer onderweg, en aan mannen geen gebrek!
  We hadden gezellig gewandeld met Hans hij was happy.
  De Chocolade koekjes van mij gingen het bos in, maar cola had hij zo op.
  Nou rustig aan dames want jullie mannen komen pas zondag!
  Veel succes vandaag in de bergen.
  Groetjes Jo en Nellie

  1. Hoi Nellie en Jo onze Hans Toch gooide zomaar de koekjes zou dat komen dat ik die ook mee neem maar nooit cola . Dat hij de cola wel lust hoort bij jouw
   . We hebben veel moeten klimmen . Maar dat lees je in het verslag gr Anita en Nettie

 3. Hallo dames. Wat laat met mijn berichtje. Jullie maken toch veel mee. Stoeien met roofvogels , vreemde mannen . Als jullie nog maar kunnen wennen thuis? Wat is het toch een prachtige omgeving. Hele mooie gebouwen. Heel veel fietsplezier vandaag. Zet hem op dames!!!?????????

Geef een reactie