Dag 38 Ponferrada naar Les Herrerfas

Vandaag hebben we 51,1 kilometer gefietst en we zijn het laatste traject ingegaan. Het traject van Villafranca del Bierzo naar Santiago de Compostella. Dit traject is 203 kilometer maar we hebben de eerste versie alweer gehad. Volgens Google Maps moeten we nog 175 kilometer.

Vandaag zijn Jan en Peter uit Boxtel en Oirschot aangekomen in Santiago de Compestella. Ze stuurde het bewijs.

Je kunt merken dat het later licht is. Vandaag ging de zon op om 8.09 uur. Dat houd ook in dat wij later weg fietsen. Vandaag was dat rond negen uur.Β Bij het verlaten van Ponferrada kwamen we voorbij het kasteel en de grote kerk.

Het weer was vandaag heerlijk. Wat bewolkt met een mager zonnetje maar het was droog. De komende dagen zijn de vooruitzichten ook goed. Bewolkt maar droog. Ik denk dat ze daarboven hebben gedacht, de dames hebben genoeg regen gehad laten we ze nu maar wat zon geven.

We hebben de nodige klimmetjes gehad maar morgen wacht weer een grote klim. We moeten over de top heen en Nettie, met haar ijzeren benen, heeft aangegeven dat we het wel gaan redden. Dat denk ik ook. Wij hebben de hel van Ronchavalles overleeft dus dit moet ook lukken.

In Villafranca de Bierzon hebben we twee Nederlanders ontmoet. Zij wonen in Brussel en in Geesteren. De heren Jos en Richard. Zij waren drie weken onderweg en gestart in Brussel.

In opdracht van Nettie schrijf ik het verhaal vandaag verder want zij is met thuisfront aan het bellen. Ellen moet namelijk de terugtocht regelen en zorgen dat Jan de tickets meeneemt.

We verblijven nu een auberge. De eigenaar is een Nederlandse, Angelique is haar naam en zij runt dus deze auberge. Om ons heen zitten diverse nationaliteiten. Ik hoor Frans, Spaans, Engels, Portugees en nog een taal die ik niet kan identificeren.

Het is vol. Er zijn twee kamers, elk met vijf stapelbedden. Daarnaast zijn er enkele kamers voor twee personen. Het ziet er geweldig en schoon uit. Dat was het voor vandaag tot morgen. Nettie en Anita.