Vandaag hebben we 51,1 kilometer gefietst en we zijn het laatste traject ingegaan. Het traject van Villafranca del Bierzo naar Santiago de Compostella. Dit traject is 203 kilometer maar we hebben de eerste versie alweer gehad. Volgens Google Maps moeten we nog 175 kilometer.

Vandaag zijn Jan en Peter uit Boxtel en Oirschot aangekomen in Santiago de Compestella. Ze stuurde het bewijs.

Je kunt merken dat het later licht is. Vandaag ging de zon op om 8.09 uur. Dat houd ook in dat wij later weg fietsen. Vandaag was dat rond negen uur. Bij het verlaten van Ponferrada kwamen we voorbij het kasteel en de grote kerk.

Het weer was vandaag heerlijk. Wat bewolkt met een mager zonnetje maar het was droog. De komende dagen zijn de vooruitzichten ook goed. Bewolkt maar droog. Ik denk dat ze daarboven hebben gedacht, de dames hebben genoeg regen gehad laten we ze nu maar wat zon geven.

We hebben de nodige klimmetjes gehad maar morgen wacht weer een grote klim. We moeten over de top heen en Nettie, met haar ijzeren benen, heeft aangegeven dat we het wel gaan redden. Dat denk ik ook. Wij hebben de hel van Ronchavalles overleeft dus dit moet ook lukken.

In Villafranca de Bierzon hebben we twee Nederlanders ontmoet. Zij wonen in Brussel en in Geesteren. De heren Jos en Richard. Zij waren drie weken onderweg en gestart in Brussel.

In opdracht van Nettie schrijf ik het verhaal vandaag verder want zij is met thuisfront aan het bellen. Ellen moet namelijk de terugtocht regelen en zorgen dat Jan de tickets meeneemt.

We verblijven nu een auberge. De eigenaar is een Nederlandse, Angelique is haar naam en zij runt dus deze auberge. Om ons heen zitten diverse nationaliteiten. Ik hoor Frans, Spaans, Engels, Portugees en nog een taal die ik niet kan identificeren.

Het is vol. Er zijn twee kamers, elk met vijf stapelbedden. Daarnaast zijn er enkele kamers voor twee personen. Het ziet er geweldig en schoon uit. Dat was het voor vandaag tot morgen. Nettie en Anita.

 

30 thoughts on “Dag 38 Ponferrada naar Les Herrerfas

 1. Hallo dames.Zo weer veel km gereden en klimmetjes gehad zo te horen. Gelukkig dat het weer een beetje meewerkt. Jullie maken iedere keer mooie dingen mee en ontmoeten veel mensen. Ontzettend mooie foto’s iedere keer weer. Nog een paar dagen dames en dan hebben jullie het doel bereikt. Geweldig . Jullie zijn toppers.Nog een hele fijne avond en voor morgen heel veel succes.??????

 2. Dag Anita en Nettie
  Wat is het leuk om jullie zo te volgen nog enkele dagen en dan zijn jullie er.
  geweldig dames.
  vele gr jeanne

 3. Nog even dames, het eindpunt komt steeds dichter bij.
  Succes morgen met de klim, en kijk goed uit met het afdalen, niet dat je valt, maar gewoon rustig naar beneden gaat. Ben benieuwd hoe jullie de dag van morgen gaan beleven.
  groetjes Marga.

 4. He Anita en Nettie,

  Nog maar een paar dagen kunnen we genieten van jullie verhalen en dan zit het erop. Wat doen jullie het geweldig. Succes met de laatste loodjes.

 5. Hallo Anita en Nettie

  Wat hebben jullie al veel beleefd. Heel bijzonder allemaal.
  Ik wens jullie nog veel succes voor de laatste loodjes (kilometers).
  Anita ik ben benieuwd naar alle verhalen.

  Veel groetjes

 6. Hoi Nettie en Anita
  Ik hoop voor jullie dat het daar niet zo veel regent als hier.
  Nog veel fietsplezier, het eindpunt nadert…

  Jan en Josie

 7. Hoi Nettie en Anita
  Wat een mooi verhaal weer, en jullie zijn er bijna.
  Jullie ontmoeten wel veel mannen!!
  Nog enkele dgn en dan zien jullie je eigen mannen.
  Veel succes vandaag en zet hem op.
  Groetjes Jo en Nellie

 8. Nettie en Anita,

  Wat hebben jullie het tot nu toe ongelofelijk goed gedaan!!
  De laatste kilometers zullen zeker ook nog lukken!!!

  Groetjes,

  Jan en Anke

Geef een reactie