Op de eerste plaats dank jullie wel voor de reacties. Zoals ik al eerder schreef moeten de reacties worden goedgekeurd om ze op de website te laten zien.

Vandaag zijn het niet veel kilometers maar 58,1.

Vanmorgen mochten wij onze feestkleding aan. Nettie ging in het blauw/zwart en ik in het paars/zwart. We werden door de Aalsternaren uitgeluid met flitsende lichten (bliksem) en trommelende pauken (onweer) en confetti (regen). Je snapt het al dat de “feestkleding” die wij aanhadden onze regenkleding was en wij het weer een beetje hebben vervloekt. Maar dat hoort er ook bij zullen we maar zeggen. We mochten op zoek naar het jaagpad de Dender.

Na dit gevonden te hebben, hebben we kilometers gefietst via Denderleeuw, Liedekerke naar Ninove. Nettie wilde in de Abdij een stempel halen en wij, na het volgen van de borden daar aankwamen. Maar helaas voor Nettie, ik had al gezegd denk eraan het is nu in België een zondag en er kan een dienst aan de gang zijn, en zo was het ook. Wij waren net te laat of te vroeg het is maar hoe je  het bekijkt, maar te laat om de stempel te kunnen krijgen. Nettie is wel even binnen gaan kijken of het echt niet kon maar kwam snel weer naar buiten met de mededeling; de kerk zit hartstikke vol, dat zou onze pastoor ook wel willen.

We zijn verder gefietst naar Geraardsbergen waar we, voor we daar aankwamen, twee joggende dames tegenkwamen die zeker wilde weten of wij op weg waren naar Santiago de Compostella en wij hebben hun de zekerheid gegeven dat wij daar naar toegingen. Intussen vonden de vliegen de dames best lekker want ze werden telkens aangevallen en wij hebben snel afscheid genomen onder het toezicht van een dame in de wei.

Na deze ontmoeting kwamen we dus Geraardsbergen binnen en stonden wij te kijken waar we naar toe moesten. Nettie wilde De Muur op, deze is bekend van de ronde van Vlaanderen en ik zei net tegen haar; “als je dat wilt dan ga ik wel op een terrasje zitten en dan zie ik je wel weer terug”, gelukkig heeft ze het niet gedaan. Tijdens deze discussie werden we aangesproken door Albert en Marie-Jeanne Schrever-Merckx, ook zij vroegen of wij naar Santiago gingen, ze hadden de schelpen gezien en ook aan hen konden wij het bevestigen. Zij adviseerde ons om zeker een kopje koffie te gaan drinken met Mattentaart en als we tijd hadden ook een bezoekje aan het Abdij-gasthuis O.L.Vrouw met de Roos in Lessines. Het eerste hebben we gedaan maar het laatste helaas niet want hij was nog niet open. We zijn wel in Lessines op de foto gegaan met een bekend persoon, volgens mij een schrijver maar ik weet het niet zeker.

We zijn een stukje De Muur opgegaan om in de kerk een stempel te gaan halen maar helaas de pastoor was er niet. Gelukkig was het VVV kantoor een goede vervanger. Dus we hebben nu al vier stempels in ons paspoort en onder het toezicht van Manneke Pis (deze is ouder dan die in Brussel) hebben we dus de Stempels op de foto gezet.

Nadat we Lessines hadden verlaten, kregen we de eerste “colletjes” en onderweg zie je dat we op de goede weg zitten.

Nu hebben we net zitten kijken naar de afstanden, maar wie moeten wij nu geloven. Wij hebben tussen het eerste bord en het tweede bord ongeveer 10 kilometer gefietst.

Op dit moment zitten we in een B&B Easy Tempo waar de gastvrouw voor ons het eten klaarmaakt dus we hoeven nu niet meer de deur uit. We hebben Tournai niet gehaald maar daar komen we morgen aan en dan gaan we starten met traject 3 van Tournai naar Compiegne, in totaal is 186 kilometer wat we dus in verschillende dagen gaan doen. In totaal zijn er dus negen trajecten voor we in Tours zijn.

Wij gaan zo eten tot morgen.

 

15 thoughts on “Dag 4 Aalst naar Eudeghien

 1. En… lekker gegeten?
  Zo te zien hebben jullie een mooie route gefietst. Ben elke avond wel benieuwd naar jullie avonturen.

 2. na regen komt zonneschijn, ik hoop voor jullie vele dagen met lichte zonnestralen en n briesje, het mooiste fietsweer, dan komen jullie er wel.
  smakelijk eten

 3. je kan het mooi beschrijven kei mooi gedaan veel plezier nog groetjes aan nettie ik blijf jullie volgen en lezen groetjes van ons

 4. Mooi verslag van wat jullie zoal tegenkomen. Super dat ik er op deze manier van kan meegenieten. Voor straks welterusten!

 5. En was de mattentaart lekker? Goed eten en drinken onderweg, hoort er ook bij en heb je nodig. Ik kijk iedere dag uit naar jullie verhalen en krijg ook de kriebels weer. Ik zou zeggen, slaap lekker in Easy Tempo, en fiets morgen ook in easy tempo!

 6. Hoi Dames,

  Zo te horen gaat het goed, en leuk om jullie verhalen steeds te lezen, het is dan net als of ik er een beetje bij ben. Succes en vooral ook veel plezier en lekker eten en niet te vergeten fietsen naar het volgende punt. groetjes Marga.

 7. Ben heel benieuwd naar jullie belevenissen morgen.Kijk iedere avond weer uit naar jouw bericht.Hopenlijk morgen beter weer.

 8. N prachtig verslag over het wel en wee van jullie fiets reis ,
  Ik wens jullie goed weer met zon dat is zeker zo fijn als die regen
  SUCCES

Geef een reactie