Met een droevig hart namen wij vanmorgen afscheid van het zeer luxe Vrienden op de Fiets. We kregen een heerlijk ontbijt en hebben nog wat zitten kletsen en tegen half 10 zijn wij vertrokken.

Gisteravond waren we wezen eten in restaurant De Meidoorn en op de terugweg naar ons slaapadres zagen we dat we maar een kilometer van de route afzaten. Dus dat scheelde weer.

We zijn via de Maasvlakte naar de ferry gefietst. We kwamen net aan bij de Maasvlakte toen we werden aangesproken door een echtpaar met de vraag of wij de weg wisten naar de ferry. Ja natuurlijk. Ik had hem vorig jaar in september samen met man gefietst en ik onthoud altijd bepaalde punten om de weg te vinden en dat was vandaag dus ook zo.

Op de Maasvlakte staat een bedrijf met een hele groot stopcontact waar een groene stekker in zit en een bedrijf waar ze de wieken maken van de moderne windmolens en zo kwamen we aan bij het huisje van de ferry.

De rit van de ferry naar Hoek van Holland duurt iets meer dan een half uur en het is genieten. Het personeel van de ferry ontving ons heel hartelijk en dat is dan ook heel gezellig.

Aangekomen in Hoek van Holland zijn we eerst wat kibbeling gaan eten en mijn vriendin nog een broodje met vis. En zo fietsten wij verder.

We fietsten door het Westland met de vele kassen en we hadden wind tegen.

Na de kassen zagen we in de verte Den Haag en we draaide net voor de boulevard van Scheveningen rechtsaf de stad in. Het was er druk en we waren blij dat we naar rustige straatjes werden geleid en zo belanden we bij een tentje wat het Pompke heet. Daar hebben we even een kopje koffie en thee gedronken.

We moesten nog 12 kilometer fietsen voordat we in Katwijk waren. Dit stuk liep helemaal door de duinen en er was een hardloopwedstrijd aan de gang dus we moesten extra opletten dat we de lopers niet omfietsen.

Het weer was prachtig, wel fris en we hebben de hele weg wind tegen gehad. Wat ben ik blij met mijn e-Bike

We zijn nu in Katwijk aan Zee waar we een ruime kamer voor ons beide hebben en we hebben heerlijk gegeten bij de Neefies. Trouwens een aanrader als je ooit in Katwijk komt. Dit restaurant is het kleinste van Katwijk maar het eten is heel lekker. Het ligt net achter de boulevard en wordt gerund door twee jongemannen.

Zo we gaan bijna slapen tot morgen. O, ja we hebben vandaag inclusief de ferry 70 kilometer gefietst.

2 thoughts on “Dag 4 Katwijk aan Zee

  1. Dag Dames.Hier is het erg heet geweest.Lekker aan zee met verkoeling.
    Geniet nog van de laatste dagen.

    Gr Marij en Jozef.

Geef een reactie