Dag 4: Puurs-Sint-Amands naar Bellem

Vandaag 84 kilometer gefietst in een heerlijk zonnetje, ‘s morgens was het nog wat fris maar gelukkig geen regen. Het is de hele dag droog gebleven.

Gisteren was ik vergeten te schrijven hoe wij de Schelde hebben overgestoken. Niet over een brug of met een pontje nee maar met een lift.

Onze route stuurde ons naar een ingang en daar stonden wij voor een lift. Oké een lift wat nu? Op het knopje gedrukt en daar kwam de lift net aan met fietsers. Deze mensen eruit gelaten en wij erin. Wij samen en nog iemand, meer fietsen konden er ook niet in.

De lift ging naar beneden, niet recht maar schuin en naast ons liep de trap voor de wandelaars. En zo kwamen wij beneden. De deuren gingen open en daar was een heeeeele lange gang die wij mochten fietsen om zo weer aan het einde te komen bij de lift.

Daar hetzelfde de liftdeuren gingen 0pen wij erin en zo naar boven en zo stonden wij aan de andere kant van de Schelde.

Vanmorgen had de gastheer een lekker ontbijt voor ons gemaakt en toen op de fiets. Wij zaten dus vlakbij nummer 67 en later zag ik ook nummer 58 staan. Die stond ook op ons lijstje dus daar naar toe gefietst.

Komen wij bij nummer 58 en zo fietsen wij naar nummer 61 en stonden we voor een pontje. Die was gratis en troffen daar een jongedame die vroeg wat wij aan het doen waren en wij vertelde toen dat wij de Vlaanderenroute aan het fietsen waren. Nog even gekletst en toen waren wij aan de overkant.

Aan de overkant stonden de bordjes, die de jongedame nog nooit gezien had of liever gezegd nooit op gelet, en zo fietsen wij de route. Alleen dat was niet goed we fietsen namelijk weer terug. Dus omgekeerd en weer het pontje over en zo zijn we weer op de route gekomen.

Ja , het gaat soms fout met ons. Zo fietsen wij verder en kwamen wij in Gent aan. Ik moet zeggen Gent heeft de fietser op nummer 1 gezet. Ik had dit wel gelezen dat ze sinds Corona de mensen zoveel mogelijk op de fiets wilden en ik moet zeggen dat is aardig gelukt.

Heel veel E-Bikes, gewone of die hele snelle. In Gent ging het best goed totdat we bij een paar opengebroken straten kwamen daar waren de bordjes weg of zo geplaatst dat het niet dus ja het ging een beetje fout.

Gelukkig had ik de Knooppunten app en zo konden we naar de route fietsen.

Al met al was het weer een fijne dag om te fietsen wij hebben weer veel gelachen en de nodige kilometers gefietst.

Morgen slapen wij in Jabbeke

 

Tot morgen

Mathilde en Anita

 

 

 

2 thoughts on “Dag 4: Puurs-Sint-Amands naar Bellem

  1. Dag dames.
    Alweer veel km gefietst en veel meegemaakt.
    Ook van de zon genoten zoals ik lees.
    Fijne avond nog en morgen weer veel fietsplezier en we wachten weer op de blog en de mooie foto’s.

    Gr Marij.

Geef een reactie