Dag 4: Woudrichem naar Maasbommel

Vandaag was de fietstocht iets meer dan 73 kilometer met in het begin een beetje miezer maar hoe later het op de dag werd hoe meer we hem zagen. Ja, hij is er toch. Hoog aan de hemel staat deze koperen bol en terwijl ik dit verslag aan het maken ben is tie nog steeds aanwezig.

Vanmorgen na een heerlijk ontbijt bij Corrie fietsen we rond kwart voor tien naar het beginpunt in de vesting van Woudrichem. We moesten het pontje hebben maar dat startte zijn vaart pas om 10 uur en wij waren de eerste klanten.

Een korte overtocht en zo kwamen wij aan bij slot Loevestein. Ik kan jullie echt de Maasroute aanraden om deze te fietsen. Het is een, tot nu toe, een prachtige tocht en wat is Nederland toch mooi. Mijn vriendin en ik genieten er steeds van.

Zo hebben wij, van 16 pontjes die wij op deze route hebben, er nu 9 gehad. Vandaag hadden we 5 pontjes die zorgde dat wij aan de overkant kwamen. Elk pontje heeft zijn eigen charme en spreuken.

Morgen en zondag zijn de pontjesdagen en mag je voor 50 cent naar de overkant.

Onderweg hebben we veel gezien en tijdens onze fietstocht kwamen ook bij schapen die heerlijk op het fietspad lagen en geen kant op gingen. Ze keken ons aan met een blik van jullie willen fietsen maar wij gaan geen kant op want we liggen lekker.

Ook zijn we vandaag verschillende keren van provincie veranderd. Wel drie keer werden we begroet met welkom in Brabant maar vanavond slapen we in Gelderland.

We zitten nu op een camping in Maasbommel en slapen in een trekkershut. Douchen en plassen moeten wij in een gebouw doen, dus vannacht hopen dat ik niet naar de wc moet.

 

 

 

 

2 thoughts on “Dag 4: Woudrichem naar Maasbommel

  1. Hoi Dames.Ja ik heb een paar dagen verstek laten gaan Wil niet zeggen dat ik jullie belevenissen niet heb gevolgd.Mooie foto’s en prachtige belevenissen.Fijne dag vandaag en hopelijk geen regen.Groetjes Marij en Jozef.

Geef een reactie