De kilometerteller stond vandaag op 48,6 en we hebben nog 87 kilometer te gaan. Vandaag was het weer heerlijk weer. Morgen zijn de vooruitzichten wat minder. Regen en het wordt kouder.

Tijdens het schrijven worden we bekogeld door vallende beukennootjes en eikels. Gelukkig wordt een gedeelte opgevangen door de parasol. ?

Net voor we in dit dorpje waren zagen we een bord met de volgende vermelding.

Nettie doet haar verhaal.

We vertrokken uit Samos en kregen al snel flinke klimmen. We kregen aan de lopende band klimmetjes van 5% tot 10%. Met andere woorde we hebben dus de hele dag klimmetjes gehad. Onderweg kun je overal water krijgen bij de fonteinen.

Net voor de top van 680m gingen we wat drinken in een bar restaurant. Er was een cameraman en een producer uit Zuid Africa aanwezig, zij kwamen naar ons toe. Ze waren een reportage aan het maken. Ze wilden het fietsen in Zuid Africa promoten. Ze vroegen of ze ons mochten interviewen en filmen. Nu dat vonden we allicht goed, weer een ervaring rijker. Ze vroegen alles over de fiets en waarom we deze route fietsen. Waar we vandaan kwamen en waar we waren vertrokken. Ook wilde ze weten wat we allemaal in de tassen hadden zitten. Leuk om mee te maken. We krijgen het interview thuisgestuurd .

We zitten nu dus onder de 100km. Het einde nadert. Aan de ene kant is het jammer, maar ik ga weer heel graag naar huis. De familie weer zien. Jan en de kinderen en kleinkinderen, ons moeder die me maar al te graag thuis ziet komen en het allemaal veel te lang vindt duren en de rest van de familie en vrienden en bekenden. Nu tot morgen Gr Nettie.

Vandaag waren klimmetjes, klimmetjes en nog eens klimmetjes. Ik kijk met bewondering hoe Nettie deze allemaal pakt. Och zegt ze; het komt zoals het komt en ik kom er wel. Vandaag heb ik voor het eerst de accu bij moeten laden want ik had nog twee streepjes en ik wilde het risico niet lopen dat ik zonder ondersteuning kwam te zitten.

Nettie schreef het al. Een team van vier personen waren een impressie aan het maken over fietsen naar Santiago de Compostella. Wat toevallig, wij zijn dit aan het doen. ? We werden allebei geïnterviewd. Kobus is de cameraman en Ernst deed het interview. Hij sprak Zuid Afrikaans met ons en wij konden in het Nederlands ons verhaal doen. Ik ben benieuwd wat ze er van gaan maken.

Ze hebben onze mailadressen en ze hebben gevraagd om foto’s. Dus ik heb ze verwezen naar de website en daar mogen ze de foto’s vanaf halen. Lezen ze misschien dit stukje ook.

Onze Argentijnse vrienden waren ook bij het bord Santiago 89 kilometer dus heb ik voor hen ook de foto gemaakt. Ben benieuwd of we ze morgen ook weer zien.

Vandaag hebben we een wandelaar uit Venlo ontmoet. Anja is haar naam. En zij is nu vier weken onderweg. Succes Anja.

Tijdens het avondeten zag ik dat een persoon alleen aan een tafeltje wilde gaan zitten en heb haar uitgenodigd om bij ons te komen zitten, wat ze dus ook deed. Geraldine, en zij loopt ook de camino. Ze komt uit de omgeving van Londen. Good luck and who nose we see you in Santiago de Compostella.

Zo dat was het weer voor vandaag. Tot morgen Anita.

 

 

18 thoughts on “Dag 40 Samos naar Ventas de Naron

 1. Zo, toch weer een ervaring rijker. ? Moeten we straks naar zuid Afrika om jullie interview te bekijken??.
  Gaat goed dames, nog even en Jan en ik zijn er ook

 2. Hallo filmsterren.Wauw geweldig jullie worden nog beroemd. Wie weet volgend jaar in hollywood voor een oscar. Nog maar 87 km. Geweldig dames. Jullie hebben weer veel mensen ontmoet vandaag. Kunnen jullie voor mij niet zo een mooi fonteintje meebrengen? Ziet er heel mooi uit. Hopenlijk valt het weer morgen toch mee en hebben jullie droog en zonnig weer. In ieder geval veel succes en op naar de laatste kilometers. ?????????

 3. Hoi Nettie en Anita
  Zo jullie worden nog beroemde fietsers in de wereld.
  Leuke ervaring weer en nog enkele dgn en jullie zijn op de bestemming.
  Ik begrijp dat het een dubbel gevoel geeft. Geniet nog van de laatste klimmetjes. Wij gaan jullie belevenissen ook nog missen straks.
  Succes morgen,
  Groetjes Jo en Nellie

 4. Dat is weer eens wat anders… dat jíj geïnterviewd wordt. Omgekeerde wereld, nietwaar Anita? Wel heel leuk om mee te maken lijkt me. Zo te zien ben je ook wat kilootjes kwijtgeraakt. Ziet er goed uit. Jullie beiden. Fiets ze nog en ga vooral genieten straks van jullie ontvangst!!

 5. Hoi Nettie en Anita
  Nu ik aan schrijven ben zijn jullie al weer onderweg .
  Hopelijk met goed weer !!!!
  Het einde in zicht om een paar dagen jullie familie weer te zien
  Heel knap gedaan met veel belevenissen om nooit meer te vergeten .
  Groeten Jan en Tiny

Geef een reactie