Vandaag hebben we 64,9 kilometers gefietst en we zijn nog 25 kilometer van Santiago de Compostella af. Nu denken jullie waarom die laatste 25 kilometer niet doorgefietst. Nou de kilometers in Spanje zijn wel hetzelfde als in Nederland maar de wegen zijn wat heuvelachtiger. ? 25 kilometer fietsen in Nederland, daar doe je misschien 1,5 uur over maar in Spanje kan het wel 3 uur duren.

Deze week hebben we al 207,3 kilometers gefietst. ?

Onderweg staat het al aangegeven hoever het is naar Santiago.

Nettie is nu aan het woord.

Na het ontbijt gingen we weer verder met de route. Veel wandelaars  zijn onderweg naar Santiago waaronder veel jeugd en veel gepensioneerde. We kregen meteen een flinke klim. Zo ging het de hele dag door. Klimmen klimmen en nog eens klimmen.

Bij het bureau toerisme in Arzua gingen we vragen waar we konden overnachten. Langs onze route waren niet veel overnachtingen, dus raden ze ons aan op het wandelpad te fietsen. Ik dacht, oh nee niet nog een keer. Maar het zou goed gaan met de fiets. We luisterde weer naar hun, maar we kwamen er snel achter dat het niets was. Klimmen over de stenen en moddergaten in de weg. We kregen bezoek van een kudde koeien die ons passeerde met de boer die erbij was. We besloten weer terug naar de weg te gaan. Dit was meer klimmen vertelde ze op het bureau toerisme. Nu dan maar meer klimmen beter als door het wandelpad ploeteren.

Bij Touro fietsen we door eucalyptusbossen . We slapen nu in een Casa Rural Hostel. Morgen gaan we voor de laatste 25 km.

Tot morgen Gr Nettie.

 

Het Casa Rural/hostel ligt naast de kerk en daar slapen wij dus. Omdat er geen restaurant in de buurt is heeft de beheerdster gezorgd dat wij pizza met salade kregen en net om 20 uur kwam ze een mand vol eten brengen voor morgenvroeg. Kunnen we op ons gemak ontbijten. We zullen rond negen uur vertrekken naar Santiago.

We sluiten een periode af van zes weken fietsen. Het is goed gegaan tussen Nettie en mij. We hebben nog geen woorden gehad. Wel veel gelachen, veel gezien en leuke ontmoetingen.

Straks als ik thuis ben, dan maak ik het fotoalbum actief en kunnen jullie kijken wat wij allemaal gezien hebben.

Ik ben blij dat Dick zaterdag, tenminste dat probeert ie, in Santiago is. We blijven daar nog een paar dagen en gaan dan naar huis.

Aan de reacties te zien hebben jullie genoten van onze reis en dat vinden wij hartstikke fijn. Morgen zal dit NIET het laatste verhaal zijn. We gaan nog naar Cabo Finnisterre. Dit doen we niet met fiets maar met de auto ?

 

 

 

33 thoughts on “Dag 41 Ventas de Naron naar Loxo

 1. Top gedaan allebei?? de koffer staat gepakt en morgen rijden ook Jan en ik die kant op.
  We proberen er inderdaad zaterdag te zijn, hangt af van het verkeer morgen?.
  Ben blij als ik weer bij je ben Anita??

 2. Wauw de laatste km. Wat zal ik de berichten gaan missen. Heel veel succes morgen en geniet van de eindzege. Ben wel weer blij als je terug bent kunnen we weer gezellig bijkletsen. ?????????

 3. Hoi Nettie en Anita
  Ja, nog 25 km en dan zijn jullie er, dat zal wel een speciaal gevoel geven.
  Jullie hebben het knap gedaan.
  Leuk dat jullie het gezellig met elkaar gehad hebben dat is ook belangrijk.
  Anita je kunt nog gerust 6 wkn fietsen met Nettie, dan krijg je nog geen woorden .
  Jan belde mij per abuis ipv Nettie , zo kijkt hij er na uit om morgenvroeg te vertrekken.
  Nou dames zet hem op morgen met de laatste klimmetjes, en nog een fijne tijd samen met jullie mannen.
  En hartelijk dank voor elke dag dat we jullie belevenissen mochten lezen.
  Groetjes Nellie??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️

 4. Nou dames, jullie avontuur zit er bijna op. Nog een dag te gaan en dan HEBBEN JULLIE HET GEHAALD!!
  Geniet van jullie allerlaatste fietsdag van deze geweldige tocht. En alvast veel plezier met de hereniging met jullie mannen ? ook ik heb genoten van jullie dagelijkse nieuws. Was elke avond weer nieuwsgierig.

 5. Hoi mam en Anita,, knap gefietst samen! Echt een prestatie om trots op te zijn??. Succes met de laatste loodjes morgen, en tot snel! ?? Rob, Judith, Isabel en Julia

 6. Hoi Anita en Netty.
  Zo dat hebben jullie toch weer mooi gedaan.De laatste 25 km daar maak je maar een mooie dag van.
  Ik wens jullie alvast proficiat voor deze mooie prestatie. Ik ga jullie verhalen missen.Nog een paar mooie dagen met Jan en Dick en een goede reis terug.gr Jeanne

 7. Hallo Anita en Nettie,

  Ik heb genoten van jullie verhalen. Jullie zijn echt top dames. Een mooie prestatie hebben jullie geleverd!
  Ik wens jullie nog een goede laatste deel van jullie avontuur. Veel plezier en gauw tot ziens!!

 8. Geniet nog van de laatste kilometers dames, het einde van een schittererend avontuur komt langzaam in zicht. Geniet van de dagen samen met Pap, en tot snel Mam! Groetjes Mads, Viggo, Maaike en Thijs

 9. Jullie zijn er bijna! Wat spannend, jullie zullen de fiets en elkaar nog gaan missen!
  Zet hem op en geniet zo van de rust!

  groetjes uit Leipzig,

  Ruud

 10. Wow, dames!
  Met veel plezier hebben we jullie reis via deze blog gevolgd. Wat een geweldige prestatie en wat hebben jullie afgezien. Je zult jezelf regelmatig zijn tegengekomen…
  Maar het is gelukt?? En ook ruim voor het eind vd maand. Geniet nog lang van de ervaring en herinneringen ?
  Groetjes Jos en Ella met de tandem oet Grunn (wij zijn tot aan Tours gekomen , volgend jaar verder)

 11. Hoi Anita en Nettie,
  Inderdaad jullie verhalen waren heel leuk en het lijkt mij fantastisch om te doen wat jullie er nu bijna op hebben zitten. Ik denk wel dat je het nog gaat missen maar het is een ervaring die je nooit meer vergeet.
  Dank voor jullie verhalen en een goede aankomst in Santiago.
  Je neef Rein

Geef een reactie