Dag 41 Ventas de Naron naar Loxo

Vandaag hebben we 64,9 kilometers gefietst en we zijn nog 25 kilometer van Santiago de Compostella af. Nu denken jullie waarom die laatste 25 kilometer niet doorgefietst. Nou de kilometers in Spanje zijn wel hetzelfde als in Nederland maar de wegen zijn wat heuvelachtiger. πŸ˜„ 25 kilometer fietsen in Nederland, daar doe je misschien 1,5 uur over maar in Spanje kan het wel 3 uur duren.

Deze week hebben we al 207,3 kilometers gefietst. πŸ‘

Onderweg staat het al aangegeven hoever het is naar Santiago.

Nettie is nu aan het woord.

Na het ontbijt gingen we weer verder met de route. Veel wandelaars Β zijn onderweg naar Santiago waaronder veel jeugd en veel gepensioneerde. We kregen meteen een flinke klim. Zo ging het de hele dag door. Klimmen klimmen en nog eens klimmen.

Bij het bureau toerisme in Arzua gingen we vragen waar we konden overnachten. Langs onze route waren niet veel overnachtingen, dus raden ze ons aan op het wandelpad te fietsen. Ik dacht, oh nee niet nog een keer. Maar het zou goed gaan met de fiets. We luisterde weer naar hun, maar we kwamen er snel achter dat het niets was. Klimmen over de stenen en moddergaten in de weg. We kregen bezoek van een kudde koeien die ons passeerde met de boer die erbij was. We besloten weer terug naar de weg te gaan. Dit was meer klimmen vertelde ze op het bureau toerisme. Nu dan maar meer klimmen beter als door het wandelpad ploeteren.

Bij Touro fietsen we door eucalyptusbossen . We slapen nu in een Casa Rural Hostel. Morgen gaan we voor de laatste 25 km.

Tot morgen Gr Nettie.

 

Het Casa Rural/hostel ligt naast de kerk en daar slapen wij dus. Omdat er geen restaurant in de buurt is heeft de beheerdster gezorgd dat wij pizza met salade kregen en net om 20 uur kwam ze een mand vol eten brengen voor morgenvroeg. Kunnen we op ons gemak ontbijten. We zullen rond negen uur vertrekken naar Santiago.

We sluiten een periode af van zes weken fietsen. Het is goed gegaan tussen Nettie en mij. We hebben nog geen woorden gehad. Wel veel gelachen, veel gezien en leuke ontmoetingen.

Straks als ik thuis ben, dan maak ik het fotoalbum actief en kunnen jullie kijken wat wij allemaal gezien hebben.

Ik ben blij dat Dick zaterdag, tenminste dat probeert ie, in Santiago is. We blijven daar nog een paar dagen en gaan dan naar huis.

Aan de reacties te zien hebben jullie genoten van onze reis en dat vinden wij hartstikke fijn. Morgen zal dit NIET het laatste verhaal zijn. We gaan nog naar Cabo Finnisterre. Dit doen we niet met fiets maar met de auto πŸ˜„