Wat is het koud hier in het noorden van het land. Ik fiets elke dag met een vestje, jas en dan mijn regenjas en daarover mijn hesje. Vandaag was het wat zonnig, nou ja, heel klein beetje zon. Flink wind tegen en we hebben volgens ons nu het saaiste stuk van de Zuiderzeeroute gehad.

Wij denken zeker 15 of 20 kilometer lang een rechte weg gehad en natuurlijk wind tegen.

Maar voordat we onze tocht konden starten hebben we eerst goed ontbeten bij ons gastgezin en rond kwart over 9 stapten wij op de fiets.

Zoals ik al schreef een heel lang saai stuk wat even werd doorbroken aan een bezoekje van een zorgboerderij waar we een kopje thee hebben gedronken en onze fietsen konden opladen.

Het was een zorgboerderij waar 25 mensen permanent wonen en dan kwamen er nog van “buiten” om daar hun dag door te brengen.

We waren volop in de belangstelling en ze wilden weten waar wij vandaan kwamen en nog meer. Ze vonden het zo leuk dat wij voor de thee niets hoefde te betalen.

Zo fietsten wij naar de afsluitdijk. Zoals jullie weten is deze niet open voor fietsers en mochten wij met de gratis fiets-bus mee. Nu is het wel even zoeken waar je moet opstappen.

Ze zeggen volg de roze borden en ja dat deden wij maar ….  het klopte niet echt. We hebben het nog even gevraagd en toen wezen ze ons naar het busstation wat een eindje terug lag.

Het roze bord waar “busje komt zo” stond vermeld daar moesten wij af maar op dat bord stond geen pijl of iets dus daar mogen ze toch iets aan doen.

We hebben niet lang hoeven te wachten op de bus en rond 10 over 12 zaten wij met 3 fietsen en 3 personen en natuurlijk de chauffeur in de bus die ons naar de overkant bracht.

Onze buschauffeur hield van doorrijden. Na ongeveer een half uur waren we aan de overkant en konden we verder met de fiets op weg naar Makkum.

Daar waren we natuurlijk te vroeg voor ons slaapadres (we werden rond 16 uur verwacht) zijn we maar eerst gaan lunchen en daarna hebben we Makkum bezocht en gekeken in de jachthaven naar de bootjes die voorbij kwamen.

Om 16 uur zijn wij naar ons slaapadres gefietst, waar we hartelijk werden ontvangen en zijn we rond 18 uur gaan eten in de Zwaan. Ze mogen hier wel iets aan de bediening doen want die was best een beetje langzaam. Maar we hadden wel lekker gegeten.

Vandaag was onze tocht 70 kilometer maar we hebben hiervan zo’n 30 kilometer in de bus gezeten. Ons Mathilde was blij dat ze dit niet heeft hoeven te fietsen maar wie weet doen we het nog wel een keer. Als het goed is na 2025

Morgen fietsen we weer verder.

Groetjes

Mathilde en Anita

 

5 thoughts on “Dag 5: Andijk naar Makkum

  1. Zo dames lekker in het busje komt zo gezeten??🤣🤣🤣Lekker toch? Weer een stukje dichter bij het einddoel.Als jullie langs kornwernerzand komen even aangaan .Is echt de moeite waard.
    Veel fietsplezier morgen en hopelijk minder wind.

    Gr Marij.

Geef een reactie