Onze gastvrouw in Dordrecht is de vrouw van een predikant. Hij was er niet dus met hem hebben wij geen kennis gemaakt. Na het eten hebben we nog even zitten kletsen en zij vertelde dat ze eigenlijk Franse lerares was.

In januari was ze gestart met het opvangen van Franse kinderen om zo toch haar Frans weer op te halen. Het ging hartstikke goed maar ja, toen kwam Corona.

Wat mij verbaasde was en is dat alle mensen waar we hebben geslapen, op die van de eerste nacht, allemaal rond de 60 zijn en soms dacht ik. Zie ik er ook zo oud uit. Oké ik zie jullie reacties al.

Ja, je ziet eruit als 60 maar het valt mee enz. Ik weet het ik vraag erom. ?

We zijn vanmorgen rond half 10 vertrokken en zijn lekker op ons gemak naar het pontje naar Werkendam gefietst. Het is wel lachen ? een pont valt onder openbaar vervoer en iedereen moest een mondkapje op, het is maar goed dat we die hadden meegenomen.

Heerlijk gefietst in De Biesbosch en zo naar Woudrichem waar we even op de koffie zijn geweest bij een oud-collega van mij, Carla, die nog bij Signyfy (Philips) werkt. Lekker ff bijgepraat en wat foldertjes achtergelaten voor een training Facebook.

Zo zijn we verder gefietst totdat ons Mathilde een gil gaf. Ik schrok me rot. Bleek dat ze teveel naar links had gekeken en zo in de berm terecht was gekomen, maar alles is goed afgelopen.

In Heusden-Vesting hebben we gegeten en toen moesten we nog zo’n 15 kilometer naar Den-Bosch. We zij nu op ons slaapadres. Straks ergens eten en dan slapen, morgen op tijd op. Zal nu rond 7 uur zijn want het wordt morgen nog warmer dan vandaag.

We hebben niet veel last gehad van de warmte, er was een lekker windje en we fietsen vaak langs het water. Maar als je stilstond voelde het wel.

Na een lekkere douche zijn we gaan eten bij een Arabisch restaurant en ik moet zeggen het was heerlijk. Als je in Den Bosch bent ga dan maar eens naar La Cocette.

Nou dat was het weer voor vandaag.

Tot morgen
Mathilde en Anita

Ps morgen is het de laatste dag en dan is onze fietsvakantie weer voorbij. Het was voor ons Mathilde de vuurdoop maar ze wil volgend jaar weer. Dus missie geslaagd ??

 

1 thought on “Dag 5: Dordrecht naar Den Bosch

Geef een reactie