Dag 5 Haps naar Dinxperlo

Wat was het vandaag toch een heerlijke dag. Bijna 25 graden en weinig wind maar echt heerlijk fietsweer. En vandaag was het een dag dat ………. ja dat vertel ik jullie zo.

Vanmorgen waren op tijd op want onze gastvrouw moest om half 9 weg naar haar werk, dus waren wij om 7 uur op en om kwart over 8, na een heerlijk ontbijt, op de fiets om verder te gaan met onze tocht.

Dit keer liep de tocht zelfs een stuk door Duitsland want die Spanjaarden kwamen Nederland van alle kanten binnen.

Via Gennep naar Kleef. Maar hoe zijn wij in Kleef terecht gekomen. Ja zullen zeggen, via de fiets. Klopt helemaal maar er zat een groot bos tussen en in die bossen waren heuvels en dat was doorzetten. Van versnelling 6 geleidelijk aan terugschakelen naar 1 en dan ben je boven en sta je te hijgen om even bij te komen.

Dat was een gedeelte. Weer verder gefietst en daar hebben we de volgende en nog eentje en nog eentje en dat vreet batterijen. Gelukkig was daar een restaurantje. We mochten niet binnen want ze waren aan het poetsen maar buiten zat een stopcontact en daar konden wij de batterijen aansluiten. Zo hebben wij een half uurtje gezeten. Koffie en thee vergeet het maar.

De batterijen waren een beetje opgeladen en toen konden we de afdeling inzetten. En zo kwamen wij aan in Kleef. Prachtig weer en een uitnodigend terrasje waar we wel koffie en thee konden bestellen. Dus onszelf ook maar getrakteerd op appelgebak.

Na dit alles zijn wij verder gefietst en zo kwamen wij naar bij Grieth am Rhein. Een heel klein dorpje met op het marktplein wat tafels en stoelen en hier hebben wij de geluncht.

Na de lunch moesten wij knooppunt 84 volgen en zo kwamen we aan bij de Rijn. Geweldig de Rijn die aardig uit zijn oevers is getreden. Als gevolg dat de pont niet vaart en wij dus moesten omfietsen.

Nu naar Emmerich, 11 kilometer verderop waar je de brug over kunt. Maar ook weer zo’n 11 kilometer weer terug via de andere kant om weer op onze route te komen, met onderweg de nodige afsluitingen vanwege het hoge water.

Maar uiteindelijk zijn wij aangekomen in Dinxperlo. Het was een dag met vele wijzigen, omleidingen ed.

De knooppunten die wij zouden fietsen kloppen dus niet helemaal;
75 – 05 – 06 – 14 – 07 – 02 – 51 – 25 – 39 – 41 – 40 – 36 – 31 – 57 – 56 – 77 – 76 – 29 – 28 – 26 – 22 – 15 – 14 – 49 – 47 – 48 – 84 – 79 – 83 – 30 – 19 – 62 – 42 – 41 – 54 – 71.

Nog een leuk weetje;
Wist je dat …..bierbrouwerij Grolsch werd opgericht tijdens het Twaalfjarig Bestand (1609-1621). Een ondernemende inwoner speelde namelijk handig in op deze wapenstilstand en voorzag de dorstige soldaten in Grolle maar wat graag van zijn brouwsel.

1 thought on “Dag 5 Haps naar Dinxperlo

Geef een reactie