Dag 5: Maarssenbroek naar Abcoude

Vandaag alweer dag 5 en het was een hele natte natte natte dag. De hele dag regen met af en toe een heel klein waterig zonnetje maar de regen had vandaag de overmacht.

Vanmorgen een heerlijk ontbijtje en de tassen op de fietsen en dan moesten wij onszelf nog aankleden.

Wat trek je aan? Natuurlijk met je onderkleding, daarover komt dan je vest, dan je jeansjasje en daarover de regenjas en het hesje om goed zichtbaar te zijn.

Dat was van boven. Dan van onderen, natuurlijk je lange broek met daaroverheen je regenbroek en je overschoenen die over de schoenen gaan om te voorkomen dat je natte voeten krijgt.

Zo we waren gekleed en rond kwart voor 9 zaten wij in de stromende regen op de fiets.

Op zich was het een prachtige tocht met heel veel afwisseling. Natuurlijk was het nog mooier als de zon scheen maar ja dat was vandaag dus niet.

Het voordeel van vandaag was dat er niet veel verkeer op de weg was en wij het rijk zowat alleen hadden.

Rond 16:00 uur arriveerden wij bij ons slaapadres. Daar stonden twee verzopen katten die gelukkig naar binnen mochten en toen begon het uitkleden.

Aan de fiets hangen nu de overschoenen, het hesje en het hoesje van mijn tasje. Binnen hangen op het rek de regenjas en broek en de rest hangt op de kamer.

Het slaapadres is super groot en ziet er geweldig uit en wat heel fijn is, we blijven hier eten. Niet meer in de regen op zoek naar een adresje om te eten. Nee, de vrouw des huizes is aan het koken voor ons.

Vandaag hebben wij 85 kilometer gefietst.

Groetjes Anita

42.293

 

3 thoughts on “Dag 5: Maarssenbroek naar Abcoude

 1. Och erm, gelukkig is het maar water😅. Morgen weer een dat, trots op jullie dames💪💪

  1. Geachte dames

   Vol bewondering volg ik jullie heroïsche fietstocht. Een getuigenis van moed en doorzettingsvermogen..
   In ben een geboren Geraardsbergenaar en enkele jaren geleden ontmoette ik beide dames nabij onze handelszaak in de Grotestraat toen ze zich klaarmaakten om een fietsavontuur verder te zetten…
   Ad multos annos!
   Albert Schrever-Merckx (intussen verhuisd) naar de Gasthuisstraat 106 AW bus 30 in Geraardsbergen.

Geef een reactie