Dag 5: Maasbommel naar Boxmeer

Vandaag hebben we bijna 65 kilometer gefietst. Vannacht hebben we geslapen op camping Moleneind in Maasbommel. Naast ons sliepen mensen die ook de Maasroute aan het fietsen waren en verderop lagen twee dames die ook dezelfde route aan het fietsen waren als wij en allemaal slapen we in Boxmeer.

Na het ontbijt fietsten we rond half 10 weg met een heerlijk zonnetje en een fijne temperatuur. Na een tijdje hadden we zin in koffie en thee en ik had het nog niet uitgesproken of mijn vriendin draaide af. Daar was een boerderij waar we koffie en thee konden drinken met lekkere appeltaart.

Het bleek dat de man die het had opgezet afgelopen oktober een hersenbloeding had gekregen (we weten niet of hij er nog is). Zijn twee zonen hadden het nu overgenomen met hun gezinnen en moesten nog even kijken of zij het verder door gaan zetten maar de beslissing valt in oktober.

Tijdens onze koffie/thee momentje komen onze “buren” ook binnengevallen en wij hebben nog ff met ze zitten te kletsen.

Dat was dus de laatste keer dat we ze zouden zien, tenminste dat dachten wij.

Zo fietsten mijn vriendin en ik verder langs de Maas. Komen leuke dorpjes tegen en vandaag hebben we twee pontjes gehad. De eerste pont deed mee met de pontjesdagen en mochten wij voor 50 eurocent over. De andere pont wist niet dat er pontjesdagen waren dus daar moesten wij de volle pond betalen.

En zo kwamen wij droog en zonnig aan in Boxmeer bij onze gastvrouw. Vanavond slapen wij in hun “vakantiehuisje”. Een tuinhuis waar zij een badkamer, slaapkamer en woonkamer hebben gemaakt. Ze zijn in juni gestart en tot op heden hebben ze nog elke avond, op afgelopen donderdag na, gasten gehad in het tuinhuisje.

Onze gastvrouw is niet thuis want die hadden feest dus zitten wij heerlijk met z’n tweeën in de tuin. Ja vanavond heeft het even geregend maar dat was tijdens het douchen dus daar hebben wij niets van gemerkt. We werden toen toch nat.

Na het douchen zijn wij naar het centrum gefietst en daar bij een Italiaans restaurant gaan dineren. En ja hoor daar zaten de twee dames van de camping en later kwamen onze “buren” ook nog voorbij. En dat kan echt de laatste keer zijn dat wij ze hebben gezien. Zij slapen morgen in Venlo en in Tegelen.

Meteen kwam er een jongeman met vriendin en kind voorbij die personen begroette die ook op het terras zaten te eten. Hij zei tegen ons dat die man een bekende persoon was. Oh, wij hadden hem niet herkend maar ja, wij komen ook niet uit Boxmeer. Daarna een heel leuk gesprek met hem en zijn vrouw gehad.

Het weer voor morgen lijkt redelijk maar er wordt wel weer regen verwacht en de temperatuur is rond de 20 graden. Morgen maar even kijken wat we gaan aantrekken maar de “feestkleding” ligt alweer klaar.

 

 

1 thought on “Dag 5: Maasbommel naar Boxmeer

Geef een reactie