Vanmorgen kregen we een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt stond mij een onaangename verrassing te wachten. De band van mijn fiets was plat. Gus onze gastheer heeft alles gecontroleerd en kwam erachter dat mijn ventiel niet goed was gesloten. Dus op een of andere manier was hierdoor mijn band leeggelopen. Gus heeft de band weer opgepompt met een compressor en onderweg heb ik toch even een fietsenmaker laten kijken maar alles leek goed. Nu maar afwachten of morgen de band nog hard is.

Onderweg hadden we veel wind en het fijnste was dat we deze in de rug hadden. Dat scheelt heel veel, ook voor de accu. Wel hebben we een paar hagelbuien gehad. Dus onze gezichten zijn weer gezandstraald en het oude vel is weer verwijderd, scheelt een schoonheidsbehandeling.

Aangekomen bij Lobith moesten wij met het pontje en gelukkig kwam die net aan. Maar nee we waren met te weinig mensen dus we moesten drie kwartier wachten om over te varen. Het veerpontje, Heen en Weer vertrok dus om 14:00 uur en toen waren er vijf personen die mee wilden. Aan de overkant stonden wel zo’n 10 mensen te wachten. Ja, zei de man; in deze periode vaar ik 1x per uur tenzij er heel veel fietsers en brommers zijn dan ging hij vaker.

Zo vervolgde wij onze tocht en oeps we zijn een beetje stout geweest. Wij hebben een stukje gefietst in Duitsland maar gelukkig zijn we niemand tegen gekomen tenzij de paarden, koeien Corona kunnen overgeven dan hebben wij een probleem.

Conclusie van ons Mathilde. Nederland is helemaal niet plat. We hebben vandaag toch nog de nodige “heuveltjes” gehad. Maar het gaat steeds beter met het klimmen hiervan.

Aangekomen op ons slaapadres waar de gastheer een fanatiek operazanger is en rustig verder ging met zijn oefeningen. Het klonk niet slecht.

Vandaag hebben wij de volgende knooppunten gefietst in totaal was dit 61 kilometers.
45 – 46 – 47 – 33 – 32 – 09 – 08 – 07 – 04 – 03 – 81 – 01 – 02 – 16 – 48 – 49 – 95 – 71 – 72 – 94 – 81 – 96 – 30 – 06 – 02 – 07 (dan de bordjes volgen waar de fiets op staat, knooppunten is in Duitsland nog niet zo bekend) 80 – 81

Wil je nog meer foto’s zien kijk dan op Facebook

 

2 thoughts on “Dag 5: Mook naar ‘s-Heerenberg

  1. Hoi Dames.Wat spannend allemaal.Dus door de hagelbui 15 jaar jonger geworden??🤣🤣🤣Mooie foto’s. Morgen gezond weer op en veel fietsplezier.Zien de verhalen weer tegemoet.Gr Marij en Jozef.😘😘😘

Geef een reactie