Van Ooij naar Aalten is het 84,4 km. Dit keer was het een hele trip maar het ging lekker. Mijn accu was niet helemaal opgeladen dus hebben we tussendoor een pauze ingelast en zo de accu’s weer bij te laden en dat ging goed.

Vanmorgen vertrokken wij uit Ooij. We hebben daar goed ontbeten. De plek waar we sliepen was wat minder maar bij Vrienden op de fiets weet je niet wat je kunt aantreffen. Gisteren kwamen wij bij een dame die wel wat deed aan haar tuin maar in het dorp was ze meer bekend als de mevrouw met het hondje en ze heeft altijd wat geels aan. Dat klopt ook, zelfs haar voordeur was geel.

Onze fietstocht liep dus vandaag via Ooij naar Kekerdom, Millingen en met de veerboot naar Lobith.

Onderweg kwamen wij door Leuth en ik heb hier enkele foto’s gemaakt, mijn vriendin had de foto’s gemaakt, en heb aan Pastoor Pieter Scheepers gevraagd of hij deze plek kende.

Zijn antwoord was, Jazeker. Ik weet dat hij hier is gestart als priester want dat had hij mij verteld tijdens de radio-uitzending De Platenkast Van bij ons op de lokale omroep.

We zijn verder gefietst naar Tolkamer, Spijk en daar fietste wij op grens van Nederland en Duitsland waar we via de bossen, Kuckucksdahl, we hebben geen koekoek gehoord, en de nodige klimmetjes in Hoch-Elten aankwamen.

Daar hebben wij een stop gemaakt en onze accu’s bij geladen. Ik had nog 8 kilometer op mijn teller staan. Op het terras waar we een kopje thee met lekkere appeltaart, ijs en slagroom hadden besteld zaten twee dames die het Pieterpad nog wilde lopen maar niet wisten dat er een Fietserpad was en dat vonden ze heel interessant.

Nadat de accu weer was opgeladen zijn we naar Stokkum en toen naar ‘s Heerenberg gegaan. In dit dorp was een wielerronde aan de gang en werden wij door een van de parcoursmensen een pad ingestuurd. Bleek dus later dat wij op het parcours zaten en dat we door de wielrenners bijna omver werden gefietst. Helaas zat er voor ons geen prijs in.

Bij ‘s Heerenberg zijn we via Azewijn, Veldhunten, Gendringen naar Aalten gefietst. We slapen weer bij Vrienden op de fiets. Nu hebben we een huisje voor onszelf met douche, zitkamer en keukentje en 2 eenpersoons bedden.

Zo kan het dus ook. We betalen hiervoor 20 euro pp en het ontbijt staat al klaar.

 

3 thoughts on “Dag 5 Ooij naar Aalten

  1. Ja, je weet nooit waar je de volgende dag zal slapen?.
    Goede nachr en ik kijk uit naar je bericht van morgen?

  2. Hoi dames, Zo te zien gaat het fietsen jullie goed af. Ja het is een hele mooie route het fietserpad. Jan en ik hebben die ook gefietst ,. Geniet er samen maar van. Vorige week hebben Jan en ik de Zuiderzeeroute gefietst ook erg mooi. Nou dames morgen weer een mooie dag en geniet van ons mooie Nederland . Groetjes Nettie.

  3. Hallo dames. Weer een mooie dag zo te horen en weer mooie foto’s.Geniet van de omgeving en het mooie weer.
    Gr Marij.

Geef een reactie